מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טמפרמנט קשה אצל תינוקתנינה פריד23/09/2014
שלום רב
יש לי תינוקת שמגיל לידה בעלת טמפרמנט כיום היא בת 1.4 והטמפרמנט רק הולך וגובר יש לה התפרצויות בכי בלתי מוסברות התפנקות יתר מסרבת לעיתים קרובות שמורידים אותה מהידים לעמוד על הרגליים נזרקת אל הרצפה בצרחות ובצווחות אנחנו משתדלים לא להתייחס ולהתעסק במשהו אחר והיא ממשיכה לבכות עד שנרגעת. הרבה פעמים עד שהיא לא מקבלת מוצץ או עוגיה לא נרגעת ואיך שמקבלת ישר מחייכת ומתנהגת למופת, אנחנו לא יודעים כיצד להתנהג איתה כבר מפחדים לטייל איתה טיולים ארוכים בחוץ או לנסוע איתה לאנשהו זה מריטת עצבים כי משעמם לה והיא מתכיינת בלי סוף נורא קשה איתה. אנחנו לא יודעים כיצד לנהוג איתה על מנת להפסיק את ההתפרצויות בכי וזעם האלו הבלתי הגיוניות וללא שום סיבה אנא עצתכם איך לנהוג איתה נכון כשזה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפרמנט קשה אצל תינוקת - תגובה
פז שפירא27/09/2014הי נינה פריד,
נשמע מאוד לא פשוט עבורכם, אני משערת שזה מעצבן ובסיטואציות בהן אתם ליד אנשים, יכול גם לגרום לבושה ומבוכה אצלכם.
בסביבות גיל שנה וחצי ילדים מתחילים להזדקק לתחושת נפרדות מהוריהם. הם זקוקים להרגשה שיש דברים שהם יכולים להשיג בכוחות עצמם ואכן בגילאים אלה היכולות הפיסיות והקוגניטיביות מתפתחות וילדים נעשים עצמאיים יותר. כאשר ילדים לא מקבלים את מבוקשם בגיל זה, מעבר לתסכול שיש בלא לקבל את מה שהם רוצים, העיניין מדגיש עבורם את התלות וחוסר העצמאות שלהם.
אני ממליצה, בעניינים שהם עקרוניים עבורכם להציב גבול לצד הבעת אמפטיה לקושי ולתסכול של ביתכם. בעת התקף זעם כדאי לשבת לידה, אפשר לחבק אם זה מתאים, ולומר למשל: "אני מבינה שאת כועסת אבל אני לא מרשה עוד עוגייה/אני מבינה שאת כועסת כי רצית שאני ארים אותך עוד על היידיים אבל עכשיו אני לא יכולה להרים אותך עוד".
כדי להרגיע, תוכלי לנסות ולעשות הרבה הכנות כדי שביתך תרגיש יותר תחושה שליטה. למשל: "אני עוד מעט מורידה אותך מהיידיים".
בטיולים מחוץ לבית, נסו לומר לעצמכם שהמצב הוא טבעי, שהתנהגותה של ביתכם תואמת לגילה, הרבה הורים חווים זאת עם ילדיהם ואין זאת אשמתכם. אולי כך, תוכלו להרגיש פחות בושה כשהיא נתקפת בהתקפי זעם ולפעול באופן נינוח יותר.
בנסיעות, נסו למצוא דברים שיעסיקו אותה. אולי לקחת צעצועים שהיא אוהבת, לשים דיסק של שירים שהיא מכירה וכו'.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)