הילדה מדאיגה אותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה מדאיגה אותי
    מיקי חיון
    25/09/2014

יש לי ילדה בת 6 שאני לא יודע כבר מה לעשות איתה כבר כמה זמן שהילדה מתנהגת בצורה ממש לא נעימה. היא מצפצפת אל המילה שלנו,שהיא מבקרת אצל סבתא וסבא קשה לה לחזור הביתה היא עושה לנו ממש הצגה של בכי צעקות אפילו מזיקה לעצמה שורטת את עצמה בפנים מושכת לעצמה בשייער . יש לציין שבגן היא ילדה מקסימה אני מקבלת מהגננת המון מחמאות על הילדה .גם שהיא אצל חברות או משפחה הם מספרים שהיא ילדה מקסימה , רק בבית ואצל סבתא היא עושה לנו טרור,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדה מדאיגה אותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילדה מדאיגה אותי - תגובה

יאיר סהר
    28/09/2014

שלום מיקי,
    מהתיאור שלך ההתנהגות של בתכם מאוד סוערת וקשה להכלה, וטבעי שאתם חווים תסכול גדול בעניין.

בזכות התיאור המקיף בפניה, חשוב לי לציין כי נראה שאין בעיה אורגנית אצל הילדה, כלומר לא מדובר בקשיים אובייקטיביים, אלא נסיבתיים. אני מסיק זאת מהעובדה שבגן ובמקומות אחרים "בטוחים פחות" - כמו חברות או משפחה רחוקה, ההתנהגות שלה מותאמת ותקינה.

כלומר, נראה שההתנהגות המדאיגה מתרחשת בעיקר בסביבה הבטוחה ביותר - לידכם, וחשוב שתקבלו עזרה באשר לאופן שבו תוכלו לשנות את המצב - ואתם יכולים!

במיוחד במצב שבו ההתנהגות המדאיגה היא לידכם, ישנן אפשרויות רבות בהן אתם יכולים להשפיע על המצב. עם זאת, לאור העובדה שבתכם כבר בת 6, אני חושב שהמצב מורכב מכדי לתת עצות קונקרטיות להתנהלותכם במצבים המדאיגים.

לכן אני מאוד ממליץ על פניה לייעוץ או הדרכת הורים, אשר תאפשר לכם לבחון בעיקר את ההתנהגויות ההוריות שלכם (עליהן יש לכם את עיקר השליטה), ולהתאים אותן לסיטואציות ספציפיות, כך שבתכם תוכל בהתאם לשנות גם את התנהלותה מולכם.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו