מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יריקות והכנסת חפצים לפה אצל בנישולמית28/09/2014
שלום רב,
בני בן ה 4.8 החל לפני מספר שבועות בהתנהגות משונה שנראית כרגרסיבית. הוא מכניס לפה כל דבר שנתקל בו (צעצועים, עלים, מקלות, צבעים, פלסטלינה וכד'), מנסה "לטעום" כמעט כל דבר, אפילו להכניס את האצבע שלי לפה שלו או ללקק את הכסא/שולחן/ספה. בנוסף ישנה התעסקות אנטנסיבית ברוק שלו. תחילה, לפני מס' שבועות החל לירוק כל הזמן. הערתי לו על כך מס' פעמים וביקשתי ממנו ללכת לרוק בשירותים אם אין לו ברירה ולא בחוץ, אני יודעת שגם הגננת העירה לו. בהדרגה החלו היריקות להחריף, ועכשיו הוא עושה כל הזמן תנועה של הוצאת רוק מהפה ומריחה על הבגדים שלו. לעיתים הוא יורק, לעיתים מוציא באמצעות אצבעותיו רוק ומורח היכן שידו משגת אך ניכר שכמעט ואינו בולע את הרוק. חשוב לציין כי ההתנהגויות הללו החלו בשבוע הראשון לגן (גן חדש, גננת חדשה), לאחר קיץ אינטנסיבי במיוחד (אנו תושבי הדרום. אמנם לא היו אצלנו כמעט אזעקות אך מאחר ואני עו"ס נאלצתי לעבוד המון ובני היה הרבה עם סבא וסבתא). בנוסף, הוא בן להורים גרושים, אם כי ישנם הסדרי ראיה סדירים וקבועים עם אביו והיחסים ביני לבין אביו טובים. פרט חשוב נוסף הוא שבשבועיים האחרונים הייתי חולה ואף אושפזתי בבי"ח, והטיפול בבני עבר לחברותיי (אימהות לחבריו מהגן) ולאביו.
עם זאת מריחת הרוק, היריקות והכנסת חפצים לפה מחריפה מיום ליום ונהיית אינטנסיבית יותר ויותר, הוא חוזר מהגן עם בגדים מלוכלכים ורטובים, וניכרת רגרסיה גם באכילה (אכילה עם הידיים, ממש כמו ילד בגיל שנתיים). אני מנסה לשוחח איתו על כך, להסביר לו שזה לא נעים לסובבים אותו אך ללא הועיל. ניסיתי לבנות תוכנית התנהגותית של פרסים (נקודה בכל פעם שיבלע את הרוק ולבסוף פרסים) אך גם זה לא עוזר. הוא מסביר לי שהוא יורק מכיוון שראה דברים מגעילים בספר ילדים על גוף האדם). אני ממש עובדת עצות ואשמח להתייעץ לאיזה כיוון עלי לפנות על מנת לטפל בבעיה.
תודה רבה,
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריקות והכנסת חפצים לפה אצל בני - תגובה
פז שפירא07/10/2014הי שולמית,
ההתנהגות שאת מתארת ובעיקר הוצאת הרוק נראית כטיקים. טיקים היא תופעה נפוצה אצל ילדים, שעלולה להתחיל או להתגבר בתקופות מתח וחרדה. ואכן עברה עליכם תקופה קשה כתושבי הדרום בעת המבצע וההסתגלות לגן החדש ותקופת האשפוז גם כן קשים.
ההמלצה היא ככל שניתן להתעלם מהטיקים עצמם ולנסות וליצור סביבה שהיא כמה שיותר חמה, תומכת ונותנת תחושת ביטחון על מנת להפחית את החרדה שבבסיס ההתנהגות. כדאי לנסות זאת לזמן קצר (הייתי ממליצה על תקופה של עד שבועיים) שכן הטיקים מאוד אינטנסיביים ומפריעים לתפקוד בגן. במידה ולא יהיה שיפור כדאי לגשת לאיש מקצוע על מנת לשקול טיפול (שיכול להיות פסיכולוגי, תרופתי או משולב).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)