בן חמש וחצי שאוהב לשחק בבגדים של אמ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן חמש וחצי שאוהב לשחק בבגדים של אמ
    מורן
    29/09/2014

שלום,
    בני הבכור, ילד חכם מאוד,מבקש ממני פעמים רבות לשחק בבגדים שלי.
    אני מאפשרת לו .
    הוא מבקש גופיה מבד סאטן ונעלי עקב,כלומר בגד נשי מובהק.
    בזמן האחרון מתגנבת דאגה לליבי: אולי יעדיף גברים בבגרותו?
    אתמול שאל אותי :אמא ,למה נולדתי בן?"
    הייתי מאוד מופתעת מהשאלה...
    הוא גם מרבה למחוק על "ציצי" ולנסות לגעת בחזה שלי ואני אומרת לו שזה פרטי שלי ושלא יגע.
    הוא גם אמר לי בהזדמנות שהוא גם היה רוצה כדבריו" ציצי גדול כמו של אמא".
    רק לציין שהוא נראה כמו ילד,אוהב משחקי ספורט של בנים,יש לו חברים וכו'...
    כיצד להתייחס להתנהגות זו והאם היא מדאיגה?
    תודה רבה דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חמש וחצי שאוהב לשחק בבגדים של אמ - תגובה

פז שפירא
    10/10/2014

הי דניאלה,

ההתנהגויות שאת מתארת הינן טבעיות ונורמאליות לגיל של בנך ואינן מעידות על נטיות מיניות בעתיד. השאלה של בנך לגבי מדוע נולד בן יכולה לנבוע ממשאלה שלו באותו הרגע להזדהות איתך ועם המיניות הנשית שאת מייצגת. ואכן, ילדים צעירים עסוקים בהזדהות עם שני המינים – עם גברים ועם נשים ולכן העיסוק של בנך במשחקי ספורט לצד הרצון שלו להתלבש בבגדייך מובן.

ייתכן גם שהשאלה של בנך נובעת משאלה בנוגע לקביעות המין. זהו נושא שגם מעסיק ילדים צעירים בשאלות כמו: האם מי שנולד בן ממשיך להיות בן כשגדל? האם בנים גדלים להיות אבות או אימהות? אם זהו העניין, אפשר להסביר לו שתינוקות נולדים עם המין שלהם – בן או בת וגדלים וממשיכים להיות בעלי אותו המין.

בכל אופן, אני ממליצה לא להיבהל, לאפשר לו התנסויות מגוונות כפי שאת עושה כיום ולענות על שאלות המעניינות אותו בנושא זה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו