מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נראה לי....אמא ל230/09/2014
שלום, שואלת בקשר לבתי בת 7. ילדה חכמה, רגישה מאוד, חברותית וכו וכו
לאחרונה החל כל משפט שלה להוסיף לו את צמד המילים :"נראה לי". לדוגמא: האם סיימת לאכול? , כן נראה לי. ממש בכל שאלה.. ואילו בבקשות שלה היא מוסיפה את צמד המילים, לדוג' היא ביקשה ממני: תורידי לי את הקוקו נראה לי.
כששאלתי אותה למה היא מוספה זאת, היא טוענת שהיא לא רוצה לשקר.
הסברתי לה שזה לא קשור. אני שואלת לדעתה/הרגשתה.. כל תשובה היא לגיטימית ואין כאן עניין של לשקר. אני חוזרת ומסבירה והיא חוזרת ומשתמשמת בנראה לי הזה.
למה? זה עניין של ביטחון? לא היה לנו שום אירוע של שקר... היא גם ילדה שלא "יודעת" לשקר, תמימה עדיין.
אשמח להסבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי.... - תגובה
פז שפירא07/10/2014הי אמא ל2,
אפשר לחשוב על סיבות שונות לשימוש של ביתך בביטוי – ייתכן שהיא שמעה אותו ממישהו אחר ונהנית להשתמש בו, ייתכן היא עסוקה בנושא של אמת ושקר ודרך השימוש בביטוי היא מעבדת נושא זה. בכל אופן, סגנון הדיבור של ילדים יכול להשתנות ולכן ייתכן מאוד שהשימוש בביטוי ייעלם עם הזמן. אני ממליצה לא להתייחס עוד לעניין על מנת לא לחזק את ההתנהגות (התייחסות כלשהי, גם אם היא שלילית עלולה לחזק את ההתנהגות אצל ילדים) ולחכות עוד זמן ובמידת הצורך להתייעץ שוב בהמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
