נראה לי....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נראה לי....
    אמא ל2
    30/09/2014

שלום, שואלת בקשר לבתי בת 7. ילדה חכמה, רגישה מאוד, חברותית וכו וכו
    לאחרונה החל כל משפט שלה להוסיף לו את צמד המילים :"נראה לי". לדוגמא: האם סיימת לאכול? , כן נראה לי. ממש בכל שאלה.. ואילו בבקשות שלה היא מוסיפה את צמד המילים, לדוג' היא ביקשה ממני: תורידי לי את הקוקו נראה לי.
    כששאלתי אותה למה היא מוספה זאת, היא טוענת שהיא לא רוצה לשקר.
    הסברתי לה שזה לא קשור. אני שואלת לדעתה/הרגשתה.. כל תשובה היא לגיטימית ואין כאן עניין של לשקר. אני חוזרת ומסבירה והיא חוזרת ומשתמשמת בנראה לי הזה.
    למה? זה עניין של ביטחון? לא היה לנו שום אירוע של שקר... היא גם ילדה שלא "יודעת" לשקר, תמימה עדיין.
    אשמח להסבר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נראה לי....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נראה לי.... - תגובה

פז שפירא
    07/10/2014

הי אמא ל2,

אפשר לחשוב על סיבות שונות לשימוש של ביתך בביטוי – ייתכן שהיא שמעה אותו ממישהו אחר ונהנית להשתמש בו, ייתכן היא עסוקה בנושא של אמת ושקר ודרך השימוש בביטוי היא מעבדת נושא זה. בכל אופן, סגנון הדיבור של ילדים יכול להשתנות ולכן ייתכן מאוד שהשימוש בביטוי ייעלם עם הזמן. אני ממליצה לא להתייחס עוד לעניין על מנת לא לחזק את ההתנהגות (התייחסות כלשהי, גם אם היא שלילית עלולה לחזק את ההתנהגות אצל ילדים) ולחכות עוד זמן ובמידת הצורך להתייעץ שוב בהמשך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו