מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותחסוי02/10/2014
שלום,
יש לי שתי שאלות:
1. איך מדובבים ילדים (4+5) לספר מה היה בגן ואיך היה אצל אבא אחרי שהם חוזרים ממנו ? הם לא משתפים הרבה
2. בני בן 5 והוא מאוד עקשן, אולי בודק גבולות, למשל לפני השינה רוצה עוד טלויזיה או עוד סיפורים, איך הכי טוב לענות לו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
פז שפירא07/10/2014הי,
אני מציעה ליצור שגרה של שיחה בכל יום בה אתה תשתף בקצרה במה שעבר עליך בעבודה. אני ממליצה לתאר משהו בעבודה שהיה לך כיף ומשהו אחר בעבודה שלא היה לך כיף. למשל: "היום הייתי בעבודה והיה לי כיף לעבוד עם מישהו חדש ונחמד ששמו הוא חיים. והיה לי לא כיף בעבודה שהמנהל שלי היה עצבני ודיבר אלי לא יפה". אח"כ שאל אותם מה היה להם כיף ומה היה להם לא כיף בגן.
כמו כן, אפשר שתדבר על דברים שראית בגן או ששמעת עליהם, בלי שאלות אלא דרך אמירות. זה מתאים במקרה שאתה חושב שאולי הילדים שלך נלחצים משאלות. לדוגמה תוכל לומר: "ראיתי שבגן יש הרבה בימבות"/"שמעתי מהגננת שהיום בניתם סוכה". ואז לראות אם הם מגיבים לאמירות שלך.
במידה והם מגיבים/משתפים אפילו ממש מעט, כדאי לעודד אותם על כך ולומר שאתה ממש שמח שהם מספרים לך את זה. ואם הם לא משתפים לא כדאי ללחוץ אלא להמשיך ולשאול/לדבר ביום למחרת.
לגבי בנך בן החמש, תוכל לקבוע איתו מראש מה עושים לפני השינה. אולי כדאי להחליט יחד איתו על משהו שיהיה מקובל על שניכם: למשל שתי תוכניות וסיפור אחד או כל דבר שתרגיש שגם נותן לו משהו ממה שהוא רוצה אך גם אפשרי על ידך ולא שואב ממך יותר מידי כוחות. לאחר שתקבעו זאת כדאי לנסות ולעמוד בכך ולומר שסיכמתם על שני סיפורים לפני השינה ועכשיו אתה מצפה שהוא ילך לישון.
נתת דוגמה זו, אם ישנן דוגמאות נוספות כדאי להתייעץ לגביהן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)