תינוקת בת שנה מפונקת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה מפונקת
    פנינה
    06/10/2014

יש לי תינוקת בת שנה וחודש. ניתן לתאר אותה כתינוקת חייכנית, שמחה, פעילה ושובבה. הבעיה מתחילה כאשר אינה מקבלת מה שהיא רוצה, בוכה, נזרקת בכוח על הרצפה ונחבטת ברצפה או כאשר יושבת על כסא אוכל זורקת את עצמה לאחור ומקבלת מכה בראש. כמו כן זה מלווה בהשתוללות עם הידיים והרגליים. מצב זה הוא בלתי נסבל אשר מקשה עלינו מאוד את החיים. כשלא רוצה לשבת בכסא באוטו לא מאפשרת לקשור אותה בכסא בטיחות ולא לעגלה. בעלי הרגיל אותה להיות על הידיים, כשהוא נמצא בבית, וכשהוא מוריד אותה מתחילה להשתולל.
    רוצה להבין את המשמעות של ההתנהגות הזו ולמה זה קורה.

פונה אליכם בייאוש רב, רוצה מאוד לחנך את הילדה לפני שההתנהגות שלה תחמיר וכשעוד ניתן לתקן. רציתי לציין שאני די קשוחה איתה בנושא של גבולות ובעלי יותר רך אתה.

תודה מראש,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה מפונקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה מפונקת - תגובה

פז שפירא
    07/10/2014

הי פנינה,

זה באמת נשמע מצב לא פשוט עבורכם ההורים. פעוטות רבים זורקים את עצמם על הרצפה ומשתוללים על מנת לפרוק תסכולים.

אני מציעה להמשיך להציב את הגבולות (וזה בהחלט טבעי שלכל אחד מכם, לך ולבעלך, ישנו סגנון הורות קצת שונה והצבת הגבולות היא שונה) וכאשר היא משתולל וזורקת את עצמה לנסות ולהגן עליה תוך כדי חיבוק כדי למנוע ממנה לקבל מכה. כמו כן, תוכלו להציב גבולות תוך שאתם מביעים אמפטיה לקושי שלה. למשל תוכלו לומר: "את כועסת כי רצית להיות עוד על הידיים, זה באמת לא נעים. אבל עכשיו אבא עסוק ולא יכול להרים עוד על היידיים" או "אני יודעת שלא בא לך שאחגור אותך ואולי רצית להמשיך להיות מחוץ לאוטו אבל עכשיו אנחנו צריכים לנסוע ואת חייבת להיות חגורה כי החגורה שומרת עליך בנסיעה".

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו