יעוץ עם בת שנה ו 8 והריון מתקדם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יעוץ עם בת שנה ו 8 והריון מתקדם
    יהל
    08/10/2014

שלום.
    אני מבקשת עזרה בבעיה עם ביתי בת השנה ו 8 חודשים. אני בהריון מתקדם, חודש שמיני. ככל שההריון התקדם ביתי נהייתה מאד דבוקה אלי, רוצה הרבה על הידיים שלי(ואני מנסה להגיד לה שהיא יודעת ללכת יפה וכו..). כשאנחנו מגיעים למשפחות שלנו היא כרבע שעה ראשונה לא עוזבת אותי, ואפילו לא מוכנה להיכנס לפעמים. כל הזמן מושכת אותי ביד לכיוון המקרר כדי שאוציא לה דברים משם והיא בכלל לא רעבה( כשעה אחרי הארוחה).. בקיצור פעולות שדורשות את תשומת הלב שלי.. מאז ראש השנה היא גם לא מוכנה להירדם אלא אם כן אני מלטפלת אותה וכשראיתי שזה נהפך להרגל הפסקתי את זה. היא כמובן הגיבה בבכי חזק והיה לה קשה.
    בבקשה תייעצו לי ולבעלי מה לעשות. אני אמורה ללדת עוד מעט ואני חוששת שיהיה יותר גרוע..
    תודה וחג שמח
    יהל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ עם בת שנה ו 8 והריון מתקדם - תגובה

פז שפירא
    10/10/2014

הי יהל,

ייתכן מאוד שביתך חוששת מהלידה הצפויה ומכך שתקבל פחות תשומת לב ממך. כדאי לשוחח איתה על החששות האלה ולתת להם לגיטימציה. כדאי לחשוב מהן הפעולות שאת כן מוכנה לעשות כדי לתת לה את תשומת הלב שהיא זקוקה לה ומה נראה לך לא מתאים. תוכלי גם להגיד לה מה את מוכנה ומה לא. כך, היא תזכה ליותר תשומת לב ותרגיש קצת "תינוקת" אך את לא תרגישי שכוחותייך נגמרים. לדוגמה, תוכלי להגיד לה שאת מרימה אותה על הידיים ותספרי עד עשר ואז תורידי אותה.

מעבר לכל זאת, זיכרי שזוהי תקופה של שינוי, תקופה שיכולה להוות משבר עבור כל בני המשפחה. ביתך זקוקה לך כעת כדי להרגיש ביטחון ולהתגבר על החרדה ואותך זה כמובן מאוד מעייף. זהו מצב שיכול להימשך גם לאחר הלידה כיוון שחששותיה של ביתך במובן רב מוצדקים ואכן תצטרכי לחלק את תשומת הלב בין שני ילדייך. לכן, כדאי לזכור שאלו תגובות נורמאליות למצב של שינוי במערך המשפחתי, להיאזר בסבלנות רבה, לנסות להשקיע את המשאבים שיש לך ולחלק אותם ולדעת שזוהי תקופה לא פשוטה אך שהדברים מתייצבים כעבור זמן.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו