מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי ניתן לדבר עם הילדים שיחה בוגרתאילן09/10/2014
אני אב לשלושה ילדים 13.5+10+1.8 , מזה זמן רב מאוד אני ואשתי לא מנהלים ביננו זוגיות ואני חי בתוך הבית רק בחדר נפרד , הקטן שלנו בן 1.8 נולד לתוך המציאות הזו שאבא נמצא בחדר אחר , אני הרבה זמן חושב שאני צריך לעזוב את הבית כי המצב כך לא יכול להימשך וכולם סובלים ממנו בעיקר הגדולים , שאלתי אליכם היא כזו , האם אתם חושבים שאני יכול לשבת עם ילדי הגדולים[10+13.5 ] לשיחה בוגרת ובה לשתף אותם בכל מה שעובר עליי , הם די מודעים ודי בתוך כל הקלחת הזו , אבל חשובה לי מאוד דעתם והסכמתם לעזיבה שלי , אני חושב שהם מבינים שזה שאני בבית גורם גם להם נזק רק לא יודעים להביע את זה , האם גילם מתאים לשיחה מסוג זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ניתן לדבר עם הילדים שיחה בוגרת - תגובה
פז שפירא10/10/2014הי אילן,
בגילאי 10 ו-13.5 ניתן ורצוי לשוחח עם הילדים על דברים משמעותיים המתרחשים בתוך חיי המשפחה והמשפיעים עליהם. אבל, חשוב לזכור שהם ילדים וכדאי מאוד שלא לתת להם אחריות רבה מכפי שהם יכולים לשאת. כלומר, אני מציעה שלא לשאול אותם לדעתם בעניין העזיבה אלא לשוחח איתם לאחר שתקבל החלטה בעצמך בעניין. בינתיים, תוכל לשוחח איתם ולהסביר להם את המצב הנוכחי. למשל תוכל לומר משהו בסגנון: "אמא ואני אוהבים אתכם מאוד ולכן גרים באותו בית איתכם אבל אנחנו לא זוג אלא שותפים לגידול שלכם ולכן אני גר בחדר אחר". אני ממליצה כאמור להסביר רק את המצב הנוכחי ולא להתלבט יחד איתם על ההמשך. לגבי בינך בן ה-1.8, אני מציעה גם כן להסביר לו דברים, בשפה ובאופן המתאים לגילו.
ייתכן גם שכדאי לך לשקול התייעצות פרטנית עם איש מקצוע כדי להתמודד עם ההתלבטות הלא פשוטה וכדי שתוכל לשוחח עם ילדיך לאחר שתגיע להחלטה מוגמרת בלב שלם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילן12/10/2014תודה רבה וגדולה
עזרת לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)