מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקרה ותגובהלינועי10/10/2014
שלום, רציתי לשאול כיצד עליי ללמד את בני להגיב אם ילד הרביץ לו, האם להחזיר? להתרחק? מה להגיד? דבר נוסף זה כיצד עליו להגיב באם הוא רוצה להצטרף למשחק של קבוצה של ילדים והם אומרים לו שהם לא רוצים לשחק איתו? אודה לכם מאד. לעיתים אני מרגישה שאין לי תשובות לעצמי על כיצד עליי ללמד אותו להגיב במצב כזה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה ותגובה - תגובה
פז שפירא18/10/2014הי לינועי,
כדאי להעביר לבנך את המסר החשוב שעליו להגן על עצמו כאשר מכים אותו. יש גישות שונות לתגובה הספציפית שכדאי ללמד את הילד. העמדה האישית שלי היא שהתגובות שציינת כולן לגיטימיות במידה ומדובר בהגנה עצמית. כדאי לדבר איתו, להגיד לו מספר אפשרויות ולבדוק איתו מה הכי מוצא חן בעיניו, מה היה רוצה ויכול לעשות.
בנוגע לשאלתך השנייה, אני מציעה להציע לבנך גם מספר אפשרויות: לנסות להצטרף למשחק של ילדים אחרים, ללכת לשחק לבד, לנסות לשחק עם ילד שלא נמצא בקבוצה.
אני מציעה לבדוק עם הגננת/המורה מה קורה עם בנך מבחינה חברתית. האם הוא מצליח להתחבר, האם הוא דחוי/שמציקים לו. וכן - האם ישנם ילדים שמתאימים לבנך מבחינת האופי שניתן לעזור לו להתחבר איתם במסגרת החינוכית או בבית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)