גמילה ממוצץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ
    שרון
    14/10/2014

שלום רב :)

יש לי תאומים בני שנתיים וחודשיים. מאז שנולד היה הבן מאוד קשור למוצץ שלו, וגם כיום הוא מאוד זקוק לו ולא מוותר עליו כמעט לרגע. בגן הוא בלי מוצץ, אך ברגע שיוצאים הביתה הוא מבקש אותו. הצלחתי לעבוד איתו על כך שהמוצץ מוגבל לבית בלבד, אך בבית הוא לא זז בלעדיו. אם הוא מוציא אותו כדי לאכול או לשתות, הוא מיד מחפש אותו. כך גם בלילה - אם הוא מתעורר ולא מוצא את המוצץ - הוא מגיע אלינו למיטה ובוכה. מאוד חרד כשאינו מוצא אותו.

אחותו התאומה, לעומת זאת, רק בחודשים האחרונים התחילה להתנהג עם המוצץ כמו אחיה, כשלפני כן נזקקה לו רק בשינת הלילה.

אני מניחה שיש כאן גם עניין של חיקוי, אך כרגע המצב הוא ששניהם לא מוכנים להיפרד לרגע מהמוצץ. לעתים אנחנו חוזרים הביתה מטיול בחוץ או מביקור אצל חברים, כיוון שהם רוצים את המוצץ, ואני מעדיפה כך מאשר לתת להם אותו גם בחוץ ואצל אנשים אחרים.

אשמח לעצה כיצד לגמול אותם בהדרגתיות מהמוצץ.
    רציתי לציין ששניהם לא ינקו ואני מבינה את הצורך הרגשי שלהם, אך מאוד קשה לנו עם המרדף הבלתי פוסק אחרי המוצץ. יש לנו מספר מוצצים בבית, אך הם נקשרו למוצץ אחד או שניים ספציפיים, ואם הם אובדים לנו, יש חגיגה בבית.

תודה וחג שמח :)
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ - תגובה

פז שפירא
    18/10/2014

הי שרון,

ייתכן שכיוון שהתחלתם בגמילה הדרגתית, ילדייך מרגישים צורך להיות עם המוצץ כל הזמן בבית. כלומר, הם יודעים שלא יהיה להם המוצץ מחוץ לבית והם "משלימים" זמן מוצץ בבית. אני מציעה לאפשר להם להיות בבית עם מוצץ כמה שירצו, אלא אם כן יש דרך מובנית שאותה הם יכולים להבין היטב להגביל את זמן המוצץ, למשל: מוצץ רק אחרי ארוחת הערב וכו'. בהמשך, תוכלו להגביל את המוצץ רק לזמן השינה ולאחר מכן להפסיק גם את זה. תוכלו להשתמש בכלים פרקטיים כדי לאבד פחות את המוצץ כמו תופסנים למוצץ.

הצורך במציצה בגיל שנתיים הוא צורך רגשי ולפעמים המוצץ מהווה מעין חפץ מעבר. אולם, גם הצורך שלכם כהורים הוא חשוב ולכן נשמע שטוב שהתחלתם בגמילה ההדרגתית. כאשר תגיעו לשלב שמפסיקים לגמרי ממוצץ תוכלי לתת להם חפץ מעבר אחר מרגיע לישון איתו בלילה כמו בובה.

בהצלחה!

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו