ילד רגיש וסגור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש וסגור
    רוית
    15/10/2014

שלום רב,
    יש לי ילד יחיד,בן שבע וחצי בכיתה ב'. השנה מאוד קשה לו בבית הספר.
    הוא ילד רגיש מאוד, סגור ועקשן. שנה שעברה הם היו 24 ילדים בכיתה, ואילו השנה 37 ילדים (בית ספר צומח). שנה שעברה הייתה לו מורה די מתירנית, ואילו השנה מורה נוקשה יותר. שנה שעברה היה לו חבר טוב, שהיה מגיע אליו פעמים רבות לאחר בית ספר, ואני יודעת שהוא היה משחק איתו הרבה בבית ספר. השנה החבר הטוב, משחק עם ילד אחר בכיתה א', שנמצא בשכנות קרובה יותר (דלת מול דלת).
    בבית הספר המורה אומרת שהוא בסדר גמור, והוא משחק עם הילדים לפעמים בהפסקות כדורגל. אבל... כלום לא בסדר. כשהוא מגיע הביתה הוא "פורק" את התסכולים שלו. עצבני, לא רוצה ללכת לבית ספר, רוצה לעבור בית ספר. יש לציין שהוא ילד מאוד שקט וממושמע בבית ספר. פעם אחת סייעת בכיתה אמרה לו משהו בטון גבוה והוא פחד ממנה. כל בוקר הוא לא רוצה ללכת לבית ספר, ואומר שכואבת לו הבטן והגרון.הוא נמצא בלחץ ממשי. מה לעשות ?
    אני משתדלת לתמוך בו ולגלות אמפתיה לרגשותיו. מנסה להזמין לו חברים חדשים מהכיתה, הוא לא תמיד משתף פעולה.
    תודה ,
    אמא אוהבת ומודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש וסגור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש וסגור - תגובה

פז שפירא
    19/10/2014

הי רוית,

נשמע שאת פועלת בצורה מיטיבה - מגלה אמפטיה לקושי של בנך ומשתדלת לעזור לו מבחינה חברתית. כדאי להמשיך כך. אנו נמצאים בתחילת השנה וייתכן שהניסיונות יניבוי לבסוף פרי. את נמצאת בקשר עם המורה וזה טוב, כדאי להתייעץ איתה ולנסות לחשוב יחד כיצד היא תוכל לעזור לו במסגרת בית הספר ומה היא ממליצה לך לעשות בבית. ייתכן שתגיעו יחד למסקנות נוספות לגבי האופן שבו ניתן לעזור לבנך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו