מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 5 סרבנית שינה ומשמעתדנה18/10/2014
הבת שלי בת 5 מסרבת לישון במועדים נורמליים. אני מקפידה על סדר יום אשר לקראת סופו היא ואחיה בן שנתיים אוכלים מתקלחים ונכנסים למיטה כבר בשעה 8 והיא נרדמת בדרך כלל בשעה 22:30 עד 23:00. תירוצים : שתיה, אוכל, לא מצליחה להירדם, שיחות עם אחיה.
הדבר מאוד מכביד ואני מתעסקת איתה שעתיים ולא מצליחה לעשות שום דבר אחר עד שהיא נרדמת. אין לי פרטיות או נחת. אני הולכת לישון מאוחר ואז שוב אותה הסאגה בבוקר: היא מסרבת להתעורר. אני מרימה אותה מהמיטה ושמה בשירותים כדי שהיא תסכים להתארגן לקראת יציאה. הדבר מתיש וגורם לי לבעיות גב.
אני מגיעה באיחור מתמיד לעבודה והדבר מפריע לי לנהל את חיי בצורה תקינה ללא סדר יום- אין לי את השעות בין 8:30 - 22:00 לעבודות בית או סתם למנוחה.
הצילו!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 סרבנית שינה ומשמעת - תגובה
פז שפירא19/10/2014הי דנה,
זה נשמע באמת מאוד מתיש ומעייף. ראשית, אני מציעה לנסות ולהקדים את הזמן בו מתחילים להתארגן לשינה לפחות בשעה (גם אם בהתחלה זה ייראה מוזר לך ולילדים שהם נמצאים במיטה כבר בשש או שבע). זאת על מנת שההירדמות עצמה תהיה בשעה מוקדמת יותר.
שנית, אני מציעה לקיים עם ביתך שיחה בזמן רגוע ולא כאשר מתארגנים לשינה ולהסביר לה שבזמן האחרות היא נרדמת בשעה מאוד מאוחרת. הסבירי לה שזה לא טוב בשבילה כי אז היא מאוד עייפה בבוקר ובזמן שהיא נמצאת בגן. אימרי לה שאת רוצה לעזור לה להירדם בשעה מוקדמת יותר ולכן את תאפשרי לה, לאחר שהיא נמצאת במיטה מספר מוגבל של פניות אליך/בקשות. חישבי לשם כך כמה פניות או בקשות נראה לך סביר (אני מציעה עד חמש). בלילה, סיפרי יחד איתה כל פנייה או בקשה אליך - תני לבקשה מענה והזכירי לה כמה עוד בקשות יש לה. לאחר שמסתיימות הבקשות הזכירי לה שמעתה אין יותר בקשות או פניות ואת מצפה ממנה להיות במיטה ולא לקום עוד. כעת תצטרכי לעמוד בכך ולהציב גבולות בעניין זה. אם זה קשה - תוכלי להציע לה פרס קטן בבוקר אם היא תצליח לעמוד בכך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)