בן שלוש-ביעותי לילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שלוש-ביעותי לילה
    ליאת
    21/04/2008

שלום,
    בתקופה האחרונה (חודש- חודשיים), בני בן השלוש מתקשה להירדם בלילה וקורא לנו מהחדר :
    "אני מפחד "
    בהתחלה סיפר שהוא פוחד מהירח בלילה..אח"כ עבר לו ועכשיו הוא מפחד מהמאוורר תקרה...

אתמול בלילה, לאחר שנרדם בסופו של דבר, הוא התעורר מחלום בבכי וצעקות וצרח "אני מפחד" .
    ומה שהרגיע אותו שישבתי לידו וליטפתי לו את הראש. ובשלב מסוים עברתי למיטה שלי ופתאום הוא בא לישון איתי בחדר. זאת הפעם ראשונה שהוא ישן איתנו במיטה, מרוב שהייתי עייפה פשוט נרדמתי איתו. ויש לציין שהוא ישן ממש טוב.

1. איך להסביר לו שלא צריך לפחד. הוא גם נכנס באמצע המשפט וממשיך להגיד בלי הפסקה "אני מפחד, אני מפחד.."?
    2. האם זה מצביע על משהו שמפריע לו ברמה הרגשית? (יש לו אחות קטנה בת 8 חודשים, האם זו הבעיה?)
    3. מה עוד אפשר לעשות כדי להקל עליו?

תודה מראש,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש-ביעותי לילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים של בן 3

שושי יעקובי
    25/04/2008

גיל 3 הוא גיל בו מתעוררים כל מיני פחדים אצל ילדים. זהו תהליך התפתחותי נורמטיבי, שלב בהתפתחות הרגשית והקוגנינטיבית. ילדים מצליחים להתמודד עם הפחדים הללו כשהם יכולים לשתף את ההורים ולספר על הפחדים, לא רק בלילה אלא גם בשעות היום בזמן משחק או קריאת ספר. ישנם לא מעט ספרים עבור הילדים עצמם וכדאי לקרוא יחד איתם ולדבר על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו