טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ביתי בת ה4 לפעמים מתבוננת בי במקלחת (אם היא נכנסת כשאי מתקלחת) לוטשת עיינים ושואלת שאלות כמו למה לי יש ציצי בולט ולמה לי יש שיער ערווה ולה אין.... אני נשארת ללא מילים ולא יודעת מה להסביר לה על ההבדלים בין ילד לבוגר מבחינת מבנה גוף, אשמח לטיפים בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלו איזבל, ביתך מגלה סקרנות טבעית להבדלים אותם היא מזהה. ככל שתשובותינו יהיו ברורות יותר ויאמרו בטבעיות, כך נעביר מסר כי גוף האדם אינו דבר שיש לתבייש בו, ובהמשך גם מיניות.
את יכולה להסביר לה על כך מכיוון של התייחסות לגדילה, ולהסביר לה שגם אצלה, כאשר היא תתבגר, יצמחו שערות ערווה וגם השדיים יגדלו. כדאי להשתמש במילים שלך, כך שתוכלי להרגיש בנוח.
במקרה שהשאלות בכל זאת מביכות אותך יתר על המידה, אפשר פשוט לדאוג שהיא לא תוכל להיכנס למקלחת ולראות אותך עירומה - נעילת הדלת למשל.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד