שינוי אופי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי אופי
    אמא
    08/11/2014

בני השני בן שנתיים ושמונה חודשים ולאחרונה נהיה בכיין בצורה מעצבנת מאד.. (אנחנו חווים קושי זוגי שמשפיע עליו לדעתי, אנחנו בטיפול אך זה תהליך..) כל דבר קטן הוא בוכה בהגזמה. אנחנו מודעים לזה שיש לו קצת בעיה של וויסות תחושתי, ולאחרונה הוא התחיל לחבק יותר מידי, נדבק מאד וגם שמבקשים שיפסיק, הוא לא מפסיק.. זה מציק ומעצבן ובעיקר מדאיג אותי, אני לא רוצה שגם בגן הוא יהיה "קרציה"..
    אנא עזרו לי.. (וזה מעבר ל"גיל שנתיים הנורא".. משהו באופי העצמי שלו התחיל להשתנות לכיוון השלילי..)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי אופי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי אופי - תגובה

פז שפירא
    09/11/2014

הי יעל,

נראה שלא מדובר בשינוי אופי אלא תגובה לאווירה בבית שהשתנתה. טוב שאתם נמצאים בטיפול. אני מציעה, כיוון שבנכם חווה את הקושי הזוגי וכיוון שהוא זקוק למגע מתוך הבעייה של וויסות חושי - לתת לו יותר מגע יזום, גם כאשר הוא בוכה וגם כאשר אינו בוכה. נשמע שהוא זקוק כעת למגע על מנת להירגע ולחוש תחושת ביטחון. כאשר הוא בוכה אני מציעה לחבק אותו ולתת לגיטימציה לקושי שלו. למשל לומר: "אתה בוכה וכועס כי לא נתנו לך ממתק"/"אתה עצוב כי המגדל שבנית נפל". לצד זאת, המשיכו להציב גבולות, אל תיכנעו לדרישות שלו שאינן מקובלות עליכן ובו זמנית חבקו וגלו הבנה לקושי שלו תוך שאתם מדברים איתו עליו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו