הסתגלות לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן
    יעל
    10/11/2014

שלום,

בני בן ה2.3 נכנס לגן לפני שבוע ימים. בוכה בבוקר בגן ולא רוצה שאלך (לפני כן היה במשפחתון 3 ימים בשבוע). גם לגן הנוכחי הכנסתי אותו ל3 ימים בשבוע, לא מסכים לאכול בגן (מדובר בילד שאוהב מאוד לאכול ולפני כן לא עשה בעיות עם האןכל במסגרת). לפי דברי הצוות הבכי נפסק לאחר שאני הולכת אבל מה שמוזר לי שכשאני חוזרת לקחת אותו וברגע שרואה אותי או את אבא שלו מתחיל בכי שמאוד קשה לעצור. הבכי נפסק ברגע שיוצאים מהגן. במהלך היום הוא משחק ומשתתף לדברי הגננת. דבר נוסף הוא גמול מחיתולים ולא מוכן לעשות פיפי בשום פנים ואופן בשירותים של הגן. מתאפק עד 12:30 ורוב הפעמים בורח לו. האם התופעות שסיפרתי עליהן מוכרות? הוא אף פעם לא בכה כשהייתי חוזרת לקחת אותו....איך אפשר להקל עליו? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן - תגובה

פז שפירא
    16/11/2014

הי יעל,

התופעות שאת מתארת מוכרות, בעיקר כשמדובר בכך שנכנס רק לפני זמן קצר לגן. מעודד לשמוע שבמהלך היום רגוע ומשחק. בכי בפרידה וכאשר ההורים מגיעים לאסוף הינו טבעי - הראשון נובע מהקושי להיפרד ומהשני נובע מכך שהוא מרשה לעצמו לפרוק את המתח והקושי (גם אם אין קשיים מיוחדים בגן הרי שילדים צריכים להשקיע מאמצים רבים יותר כדי להתאים את התנהגותם לנדרש בגן).

ניתן להקל עליו על ידי כך שאתם תהיו יותר רכים, מגילים וסובלניים איתו בתקופה זו של הסתגלות ושתבלו איתו זמן רב יותר. כמו כן, נסו להראות לבנכם שאתם אוהבים את הצוות והגן ומרוצים מהם. במידת האפשר, נסו בהמשך להכיר לו חברים על ידי יזימת מפגשים אחר הצהריים. תוכלו לתאר לצוות מה עוזר לו להסתגל במצבים חדשים ומה מרגיע אותו. בעניין השירותים, כדאי לנסות לברר ולחשוב מה מפריע לו. האם בשירותים בגן אין ישבנון לעומת השירותים בבית? האם השירותים גבוהים ויעזור אם יהיה שם שרפרף? אולי הוא חושש מכך שהשירותים מלוכלכים ואז ניתן להציע לו לשים נייר טואלט על המושב?

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו