טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב. בני בן שנתיים וחצי. הוא מרבה להשתמש באלימות פיזית, דוחף ילדים בבית ובגן. גם כאשר מעוניין להזמין ילד למשחק דוחף אותו. בבית יש אחות אחת גדולה ממנו בחמש שנים, רגועה וכלל אינה אלימה. יש לציין שעדיין אינו מתבטא באופן ברור. הוא מאוד רגיש ומאוד עקשן. אני מנסה להגיב בצורה ברורה ואסרטיביות ולהפסיק את האלימות. ניסיתי גם להסביר כיצד לפנות לילדים כאשר מעוניין לשחק עם ילד אחר. האם כדאי לפנות לעזרה מקצועית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי, הילד שלי בן שלוש והתחיל להתנהג כך בחודש/חודשיים האחרונים (מאז שנכנס לגן עירייה). הגננת מתלוננת שהילד שובב, מרביץ לילדם ללא סיבה, נושך, מטפס על מגירות וקשה לו לשבת במפגשים . מה עושים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מציעה להחליט יחד עם הגננת כיצד היא תגיב בגן לאלימות וכיצד אתן תגיבו בבית לכך. כדאי להפסיק את המשחק ולא לאפשר לו לשחק ברגע שהוא מרביץ. לאחר מכן, לומר את הדרך האלטרנטיבית ולבקש שיישם זאת באותו הרגע. כדאי להבהיר לילד שאתן והגננות נמצאות בקשר שוטף לגבי העניין ושהתנהגות לא טובה בגן תוביל לתגובה בבית.
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד