קשיי היפרדות אצל בת 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי היפרדות אצל בת 3.5
    מיה
    22/04/2008

אני מקווה שזה הניסוח הנכון.
    בתי בת 3.5, לפני כחמישה חודשים נולדה לה אחות קטנה. היא ילדה מאוד מאוד חברותית ופתוחה ולפני הלידה נהגה לישון הרבה אצל סבא וסבתא שלה (הורי) ולפעמים סתם להתארח אצלם בלעדינו.
    מאז הלידה היא מתקשה מאוד להפרד מאיתנו. היא לא מוכנה להשאר לישון אצל הורי, היא לא רוצה להשאר אצלם או אצל חברים אחרים לבד (גם לא אצל הסבא והסבתא האחרים שלה, אבל הם גרים רחוק כך שזו לא ממש אופציה ממילא). הבעיה היא שהיא מאוד רוצה, אבל כשמגיע הרגע היא כאילו נבהלת ומתחילה לבכות. לפני כמה ימים היא ביקשה להשאר לבד אצל חברה, לקחתי אותה לחברה (שגרה לידינו) והיא אמרה לי ביי ביי בהתלהבות ושלחה אותי לדרכי....ושניה אחרי כן (לפני שהספקתי להגיע אל הדלת) היא רצה אליי בבכי וביקשה שאשאר או שאקח אותה הביתה איתי (כמובן שנשארתי). אותו דבר עם שינה אצל הורי- היא מדברת על זה בהתלהבות עד לרגע שבו זה קורה ואז אותו בכי מגיע והיא מיד מתחרטת ורוצה הביתה או שנשאר איתה שם.
    היום אמא שלי הייתה אמורה לקחת אותה לים, היא דיברה על זה כל השבוע וסיפרה לגננות ולחברים שלה בגן, והבוקר היא שוב התחילה לבכות ואמרה שהיא לא רוצה.
    עוד פן להתנהלות החדשה הזו- היא בוכה בכל בוקר בפרידה בגן. אני יודעת שטוב לה בגן, היא ילדה מאוד וורבלית ומספרת לפרטי פרטים מה קורה בגן, היא רצה למטפלות בשמחה וכשהיא רואה שאנחנו הולכים היא מתחילה לבכות (היא באותו הגן כבר שנתיים וחצי ועד הלידה זה לא היה קורה).
    השאלה היא מה מומלץ לעשות - אני לא רוצה להכריח אותה ללכת להורי או לחברה לבד אם היא לא רוצה, אני לא רוצה שמשהו כיפי יהיה כרוך בעצב מבחינתה. מצד שני, זה נורא מתסכל כי אני יודעת שהיא רוצה את זה ואני נורא רוצה לעזור לה להתגבר על הפחד הזה. איך אני עושה את זה?????
    אמא שלי טוענת שזה רק עניין של זמן וששווה להמשיך ולהציע לה עד שתסכים, מצד שני אני חושבת שאולי ההצעות האלה רק מלחיצות אותה, כי היא רוצה ולא מצליחה ואולי זה מלחיץ אותה ומעורר תחושות של אכזבה מעצמה. מה כדאי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי היפרדות אצל בת 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההודעה נדחקה לעמודים אחוריים

מיה
    25/04/2008

האם ישנה אפשרות לקבל תשובה בכל זאת? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה

שרון באומל
    28/04/2008

שלום לך
    אני חושבת שתגובותיה של ביתך קשורות לפרידה משמעותית שהיא חוותה לא מזמן - וזו הפרידה מהאקסקלוסיביות בהיותה בת בכורה. כעת, כאשר את "נלקחת" לה וגם אביה, כל פרידה מהווה איזשהו משבר קטן. לכן, אני תומכת בדעתה של אימך שעם הזמן זה יעבור. בנוסף, אני מציעה לדבר איתה על השתנות המשפחה. אפשר גם דרך משחק או סיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתי

רתם ל.ס
    11/05/2008

אני מאד מבינה את ההתלבטות שלך - מצד אחד הילדה מביעה המון רצון ושמחה ומצד שני מתקשה בביצוע וחוטפת "רגליים קרות" ברגע האמת. מסכימה שהזמן יעשה את שלו ומוסיפה:
    1. חזקי אותה ואת הקשר שלכן יחד - אם יש אפשרות נסי להיות איתה לבד לפעמים.
    2. שוחחי איתה על הפחד שלה - שקפי לה את הרצונות שלה כפי שאת רואה ואת הקושי בפרידה ובביצוע - שאלי אותה מה דעתה על כך. ואם יש משהו שיכול לעזור לה - אני מנחשת שתתפלאי מהתשובות שיגעו...
    אם תרצי להמשיך לשוחח על כך או להתכונן יותר לשיחה איתה -
    את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל - [email protected]
    רתם לוינסון ספרים
    מקימת "נקודת מבט"
    ומלווה להעצמה בחינוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו