מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכוונה ל-תרפיהליאת19/11/2014
שלום, המומלץ לי ע"י הגננת לקחת את בני בן 5.7 לסוג של תרפיה מאחר ונראה לה שהוא חווה קושי ריגשי של דחיית סיפוקים (רוצה שתענה לו מיד כשפונה אליה, רוצה לשחק עם חבר מסויים ואם הוא לא אז הוא בוכה, אם לא בועטים לו את הכדור בכדורגל מייבבב... כל מיני דוגמאות כאלו ) או תגובות של בכייניות אם לא מצליח לבצע משהו בצורה מדוייקת למשל כתיבת מספר שלומדים . לצורך העניין אני גרושה מגדלת אותו לבד מגיל שנה. אין לו קשר קבוע ויציב עם אבא שלו. אין לו אחים. הוא ילד באמת מקסים ושמח,חכם מאוד , חברותי מאוד, מנומס לא חסר לו כלום מי שפוגש אותו מתאהב בו וכל הזמן אומרים לי שאני מגדלת ילד מדהים ומקסים. באים עליו כמעט 3 פעמים בשבוע חברים אחרי הגן. אני לא ממש רואה את הדברים שהיא מדברת כי כשאנחנו יחד בבית או עם חברים למטה או בגינה זה לא קורה. אין לי מושג לאיזה סוג תרפיה לקחת אותו. הוא בחוג קארטה שנה שנייה ומאוד אוהבת את זה.
מאחר ואין שום קשר ביני לבין האבא שלו אני לא אקבל שום הסכמה ממנו ללכת אפילו ל מרכז להתפתחות הילד לאיבחון. האם יש לכם המלצה לכוון אותי לאיזה תרפיה רצוי שילך ? אומנות? יצירה? מוסיקה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה ל-תרפיה - תגובה
פז שפירא01/12/2014הי ליאת,
העובדה שבבית אינך רואה התנהגות זו מעודדת, שכן זה מראה שלבנך יש את היכולת לדחות סיפוקים אך בגן הוא מתקשה בכך. לפני שפונים לתרפיה, כדאי אולי לקבוע פגישה עם הגננת ועם פסיכולוגית הגן כדי לתכנן כיצד לעזור לבנך לדחות סיפוקים במסגרת הגן. תוכנית צריכה לדעתי לכלול את הפעולות שהגננת עושה וגם את הפעולות שאת עושה בבית.
לאחר מכן, אם ישנה תוכנית כזו והדבר אינו עוזר לאחר תקופה, ניתן לפנות לתרפיה. סוג התרפיה שבוחרים צריכה להתאים לדעתי לדברים שהבן שלך יתחבר אליהם.אם הוא אוהב לשחק, ישנם פסיכולוגים ואנשי מקצוע אחרים המטפלים במשחק. אם בנך אוהב ליצור אפשר לפנות לטיפול באומנות, אם הוא אוהב דרמה - טיפול בהבעה.
אבל, כאמור אני ממליצה קודם כל לקבוע פגישה עם הגננת ופסיכולוגית הגן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)