בני בן ה-4 אנרגטי ופעיל מאוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן ה-4 אנרגטי ופעיל מאוד
    עדה
    28/05/2007

שלום לכם.יש לי 3 ילדים-הבכורה בת 9 האמצעית בת 5 וחצי והאחרון בן 4 וחצי.הבן מאוד אנרגטי ושובב מאז שלמד לעמוד התחיל לטפס על כל דבר כולל השיש במטבח והגדר המפרידה ביננו לשכנים(הגדר בערך בגובה 3 מ')ועוד הרבה דברים מסוכנים.כולם אומרים לי שצריך להציב לו גבולות אבל לא הייתי מגדירה את עצמי בתור מתירנית מדי ולפעמים אני חושבת שאני קשה מדי.בכל אופן הוא מסוגל להתרכז במה שמעניין אותו והוא חכם ונבון.הגננת התלוננה בפני לפני מס' חודשים שמאז תחילת השנה בגן חל אצלו איזה שינוי והוא לא מרוכז ולא יושב בשקט כשצריך ומפריע לחברים בזמן המפגש.לקחתי ברצינות את התלונה שלה וניסיתי לפנות לתחום הרכיבה הטיפולית על סוסים מה שנאמר לי שזה יכול לעזור לו-כיום אחרי כ-6 טיפולי רכיבה אפשר לומר שרואים שינוי לטובה (גם הגננת אישרה בפני)אך הוא עדיין לא ממש רגוע ומאוד תנועתי ואגרסיבי לפעמים+מתרגז מהר מאוד ומרביץ לאחיותיו כמעט כל הזמן.אמרו לי בטיפת חלב שלא מבצעים איבחון להפרעות קשב וריכוז בגיל הזה,מה אפשר לעשות איתו?חשבתי לתת לו אומגה 3 מה דעתך?אני ממש לא מעונינת בריטלין.אשמח מאוד לקבל תשובה רצינית-תודה רבה מראש-עדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנרגטיות

שרון באומל
    31/05/2007

שלום לך.
    ראשית, אני חושבת שההחלטה לגבי הרכיבה הטיפולית היא מצויינת, וגם יש לכך הוכחות בשטח במקרה שלכם. הייתי מתמידה, על אף העלות והזמן שדורש. אם כעבור 6 מפגשים בלבד ניכר שיפור, אני מאמינה ששינוי נרחב יותר יחול בהמשך.
    בנוסף לגבולות, הייתי מנסה לחשוב כיצד לנתב את האנרגיות של בנך לאפיקים חיוביים כגון: חוג ספורט, ניקיון הבית, שתילת שתילים בגינה ועוד.... ככל העולה על רוחך. לעיתים, ילדים אנרגטים ופעילים, מקבלים יותר מידיי פידבקים שליליים מהסביבה, כיוון שלסביבה יותר קשה איתם. בעזרה לניתוב האנרגטיות לכיוונים חיוביים, תסייעי לבנך בהעלאת הערכתו העצמית.
    נשמע שהטמפרמנט של בנך סוער, אך כיוון שאת כותבת שהוא מסוגל להתמקד במשימה, ככל הנראה לא מדובר על הפרעת קשב וריכוז. גם אם כן, הגזירה אינה תמיד ריטלין. לגבי אומגה 3 - אפשר להתייעץ עם רופא משפחה. ובנוסף, קחי בחשבון שיש לך 2 בנות, ולעיתים מין הילד משפיע על ההתנהגות. לרוב, בנים יותר פעילים מבחינה פיסית מבנות בגיל הזה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - ילדים ונוער

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון תודה רבה-עודדת אותי מאוד,אמשיך

עדה
    03/06/2007

בדרכי כמו שעשיתי עד עכשיו ואקח את הסביבה בערבון מוגבל.מקווה שעם הזמן הוא ירגע מעט.תודה רבה מאוד-עדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו