NEULEPTIL טיפות לילד בן 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• NEULEPTIL טיפות לילד בן 9
    חני
    16/12/2014

שלום,
    יש לי ילד בן 9 שמטופל בריטלין (10mg, פעמים ביום 3).
    הוא אובחן ע"י פסיכיאטר כילד אינטליגנטי עם קשיים רגשיים, התנהגותיים ולימודיים על רקע משפחתי מורכב (גירושין) ו ADHD.
    הילד לומד בבי"ס מיוחד המאופיין לילדים עם בעיות רגשיות ולקות למידה. (בכיתות א' וב' למד בבי"ס רגיל ובכיתה רגילה, בכיתה ג' למד בבי"ס רגיל בכיתה קטנה והשנה לומד בבי"ס מיוחד כנ"ל).
    הוא גם מטופל אצל פסיכולוג (בעבר גם היה מטופל בכל מיני סוגים של טיפולים רגשיים).
    בביקור האחרון אצל הפסיכיאטר המורה ביקשה לציין בפניו את עניין ההתפרצויות זעם שלו שהינן מלוות לעיתים באלימות פיזית ומילולית ולשאול האם זה נובע מבעיה התנהגותית או שיכול להיות שיש גם עניין פסיכוטי... הפסיכיאטר היה קצת מזועזע מהשאלה שלי . כיוון שהתעקשתי על עניין ההתפרצויות ומאחר והילד מקבל תמיכה ככל האפשר (בי"ס מיוחד, הדרכה הורית, טיפול פסיכולוגי)הוא כתב כך בסיכום: " מומלץ לשים דגש לטיפול התנהגותי עם עידוד רב של התאפקות והתמדה. יש להימנע מעימות ישיר וביקורת. המשך טיפול פסיכולוגי והדרכה הורים. המשך מתן ריטלין. יש לשקול צורך של תוספת טיפות נאולפטיל 1 בבוקר עם אפשרות של עליה הדרגתית".
    יש לציין שאני לא כל כך ממהרת ומתלהבת לתת תרופות פסיכיאטריות אני עושה כל שניתן כדי להימנע מזה ומאפשרת תמיכה כוללת כמה שניתן ללא תרופות. יחד עם זאת אעשה מה שצריך כדי לתמוך בבני ולכן האפשרות התרופתית הינה פתוחה מבחינתי.
    מהן התופעות לוואי של התרופה הזו?
    עד כמה זה ישפיע עליו באמת?
    האם זה "הפתרון הקל"?
    האם זה גורם לתלות מסוימת?
    האם אני יכולה להימנע ממתן בסופי שבוע וחופשים?
    מהי ההמלצה הכללית לגבי תרופה זו לילדים?
    אודה לתגובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    NEULEPTIL טיפות לילד בן 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• NEULEPTIL טיפות לילד בן 9 - תגובה

פז שפירא
    19/12/2014

הי חני,

ישנם מצבים בהם טיפול תרופתי יכול לעזור מאוד ולעיתים אין שיפור משמעותי ללא טיפול תרופתי. אתם נמצאים במעקב אצל פסיכיאטר והוא איש המקצוע המתאים לשאול את כל השאלות ששאלת כאן. אני ממליצה לקבוע איתו פגישה, לבקש הסבר מפורט וברור לגבי כל שאלותיך בנוגע לטיפול התרופתי. במידה ואינך מקבלת מענה מספק תוכלי כמובן לקחת חוות דעת שניה מפסיכיאטר נוסף.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו