מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנה וחצי שאוהבת לעשות "דווקא"טל17/12/2014
שלום,
בתי בת השנה וחצי מתוקה ונהדרת, ואוהבת מאוד לעשות דווקא. כשהיא מזהה שיש התנהגות מסוימת שאני או אבא שלה לא מרוצים ממנה, היא עושה אותה שוב ושוב.
כמה דוגמאות:
כשאני נכנסת לגן לאסוף אותה, היא רואה אותי ומייד הולכת להכות ילד אחר, כאשר היא ממשיכה להסתכל עליי- היא יודעת שאני לא מסכימה לכך. יצוין כי לפי הגננות, היא לא מכה את הילדים האחרים בשאר הזמן בגן.
זריקת אוכל- בכל פעם שהיא בכיסא האוכל היא זורקת אוכל על הרצפה (שוב, בעוד היא מסתכלת עלי או על אביה).
לפני מספר ימים- היא נכנסה לשלולית. אני אמרתי בקול "שלולית" והראיתי, כנראה, שאני לא מרוצה- היא ממש חזרה אחורה ונכנסה שוב לשלולית- והיא לא היתה בכלל שמה לב למה שקרה אם לא הייתי אומרת שום דבר!
היא נעמדת על כסא פלסטיק בבית ומסתכלת עלינו, כאשר אנחנו מתקרבים היא יורדת מייד.
אציין כי ניסינו להתעלם במשך תקופה מסוימת בעניין זריקת האוכל, והיא פשוט המשיכה לעשות את זה כשהיא מסתכלת עלינו ומחכה לתגובה. במקרים אחרים- כגון הרבצה לילדים אחרים, או העניין עם הכסא- אנחנו לא יכולים להתעלם.
אודה לעצתכם כיצד לנהוג.
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי שאוהבת לעשות "דווקא" - תגובה
פז שפירא20/12/2014הי טל,
ביתך זקוקה לגבול, זהו צורך רגשי, שכן הורים שמציבים גבולות מעניקים לילדיהם תחושה של ביטחון, הרגשה שיש הורים חזקים שיודעים כיצד יש להתנהג ועומדים על כך. היא מבצעת משהו שאסור ובודקת אם תשימו את הגבול. ברגעים כאלה כדאי להגיב - לומר שזה אסור, שאתם לא מרשים. אפשר גם להגיב באופן התנהגותי, למשל - אם היא זורקת אוכל על הרצפה לאסוף יחד איתה ואם לא תסכים - להפסיק באותו הרגע את הארוחה. אם היא מרביצה אפשר לומר לה שעליה לעשות משהו שיפצה על התנהגותה - למשל לצייר לילד השני ציור. אפשר גם לומר שאם היא מכה ילדים אחרים זה מכעיס אתכם וכשאתם כועסים לא מתחשק לכם לתת לה דברים שהיא רוצה - ואז באמת לא לתת במשך זמן מה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)