פחדים אצל ילד בן 10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילד בן 10
    אניה
    28/12/2014

בן שלי שהוא בן 10 לפני שבועיים בערך רעה בטלויזיה תוכנית על רוחות רפעים ... מאז יפוחד מהכול לפני זה חזר מבית בספר לבד עכשיו או שהוא בא לאיזה חבר או שחבר בא עליינו לא רוצה להשער לבד בבית והכי קשה זה בערבים הוא רוצה שאשב איתו עד שהוא נרדם לפעמים זה לוקח יותר משעה ומאוד קשה לי עם זה כי אני כול יום קמה מאוד מוקדם לעבודה ובכלל זה כמו שחזרתי כמה שנים אחורה שהבן היה קטן ....ניסיתי לדבר איתו לשכנע שהוא כבר ילד גדול .. אני כבר ממש מותשת מה לעשות איך לאזור לו להפסיק לפחד מאוד אשמח לעזרה ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילד בן 10 - תגובה

פז שפירא
    30/12/2014

כדאי לשאול אותו ממה הוא מפחד ולתת לגיטימציה לפחד. כדאי לתת תמיכה ונוכחות הורית, כפי שאת עושה, ולכן אני כן מציעה שבזמן הקרוב תהיי איתו בלילה עד שירדם. תוכלי לחשוב איתו מה יעזור לו. למשל, אולי יעזור לו ללכת לישון צעצוע שאוהב, עם איזשהו חפץ שלך, אולי יעזור לו ללכת לישון עם פנס או אקדח צעצוע. כיוון שהוא יכול לקרוא שעון (בטוח שיכול לקרוא שעון דיגיטלי) תוכלו להחליט בשלב מסויים שאת תהיי איתו בחדר עד שעה מסויימת ואז בכל יום תורידו מהזמן עשר דקות.

מעבר לכך, כדאי לדבר איתו על הסרט שראה - מה ראה, מה הפחיד אותו, מהן המחשבות והרגשות שעולים בו כשחושב על הסרט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו