מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה ממעליתדפנה28/01/2015
שלום רב,
בתי הבכורה בת ארבע עוד מעט, לפני מספר חודשים חזרנו כל המשפחה מאילת הביתה והיא נכנסה ראשונה למעלית. עמוסים במזוודות ותיקים לא הספקנו להיכנס ודלת המעלית נסגרה. היא עלתה קומה אחת לבד ויצאה מהמעלית ובעלי כבר הספיק להגיע אליה.
מאז היא חרדה מאוד לאחיות הקטנות שלה, תאומות שקטנות ממנה בשנה.
זה הגיע ממש למצב של היסטריה. ברגע שאנחנו מתקרבים הביתה היא כבר מתחילה להגיד שהיא לא רוצה שהן ילכו לבד למעלית. ברגע שמגיעים לחניה היא הראשונה לצאת מהרכב ועוד לפני שאני מוציאה את האחיות שלה היא כבר מתחילה לבכות בכי היסטרי ולא עוזר כמה שאני מנסה להסביר לה שאמא פה ואני שומרת עליהן והיא לא צריכה לדאוג. היא תופסת אותן בכח ובוכה עד שעולים הביתה ורק אז היא נרגעת.
הסיפור הזה חוזר על עצמו כל יום!
אני לא יודעת איך לגרום לה להפסיק להיות חרדה להן.
אודה לעזרתכם המהירה בעניין.
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממעלית - תגובה
פז שפירא16/02/2015הי דפנה,
נשמע שביתך עדיין עסוקה במה שקרה לה במעלית וזה היה עבורה אירוע קשה. על מנת לא להרגיש את החרדה כלפי עצמה, היא ככל הנראה העבירה אותה לדאגה כלפי אחיותיה. כדאי לדבר איתה על האירוע ולהכניס לתוכו משמעויות חדשות וחיוביות. למשל לומר לה שהייתה לה תושיה ואומץ, שהיא יצאה לבדה מהמעלית בלי שאף אחד אמר לה. כדאי לומר לה שהיא בוודאי פוחדת מכך שזה יקרה לה שוב אך שאתם עכשיו שמים לב הרבה יותר למה שקורה ולא תתנו לזה לקרות שוב. כמו כן, לפני שאתם מתקרבים הביתה כדאי לערוך לה הכנה ולומר משהו כזה: "אנחנו עוד מעט נתקרב הביתה, אני שומרת גם עליך וגם על אחיותייך שאף אחד לא ינסע במעלית לבד. אני מבקשת ממך להתנהג כמה שיותר ברוגע עכשיו."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)