חרדה ממעלית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה ממעלית
    דפנה
    28/01/2015

שלום רב,
    בתי הבכורה בת ארבע עוד מעט, לפני מספר חודשים חזרנו כל המשפחה מאילת הביתה והיא נכנסה ראשונה למעלית. עמוסים במזוודות ותיקים לא הספקנו להיכנס ודלת המעלית נסגרה. היא עלתה קומה אחת לבד ויצאה מהמעלית ובעלי כבר הספיק להגיע אליה.
    מאז היא חרדה מאוד לאחיות הקטנות שלה, תאומות שקטנות ממנה בשנה.
    זה הגיע ממש למצב של היסטריה. ברגע שאנחנו מתקרבים הביתה היא כבר מתחילה להגיד שהיא לא רוצה שהן ילכו לבד למעלית. ברגע שמגיעים לחניה היא הראשונה לצאת מהרכב ועוד לפני שאני מוציאה את האחיות שלה היא כבר מתחילה לבכות בכי היסטרי ולא עוזר כמה שאני מנסה להסביר לה שאמא פה ואני שומרת עליהן והיא לא צריכה לדאוג. היא תופסת אותן בכח ובוכה עד שעולים הביתה ורק אז היא נרגעת.
    הסיפור הזה חוזר על עצמו כל יום!
    אני לא יודעת איך לגרום לה להפסיק להיות חרדה להן.
    אודה לעזרתכם המהירה בעניין.
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ממעלית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ממעלית - תגובה

פז שפירא
    16/02/2015

הי דפנה,

נשמע שביתך עדיין עסוקה במה שקרה לה במעלית וזה היה עבורה אירוע קשה. על מנת לא להרגיש את החרדה כלפי עצמה, היא ככל הנראה העבירה אותה לדאגה כלפי אחיותיה. כדאי לדבר איתה על האירוע ולהכניס לתוכו משמעויות חדשות וחיוביות. למשל לומר לה שהייתה לה תושיה ואומץ, שהיא יצאה לבדה מהמעלית בלי שאף אחד אמר לה. כדאי לומר לה שהיא בוודאי פוחדת מכך שזה יקרה לה שוב אך שאתם עכשיו שמים לב הרבה יותר למה שקורה ולא תתנו לזה לקרות שוב. כמו כן, לפני שאתם מתקרבים הביתה כדאי לערוך לה הכנה ולומר משהו כזה: "אנחנו עוד מעט נתקרב הביתה, אני שומרת גם עליך וגם על אחיותייך שאף אחד לא ינסע במעלית לבד. אני מבקשת ממך להתנהג כמה שיותר ברוגע עכשיו."

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו