מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים וחיזוק הביטחון העצמיאתי28/05/2007
שלום,
בננו בן שנתיים ותשעה חודשים. בגדול, ילד חכם ונבון, אהוב ומאושר.
לאחרנה אנחנו מוטרדים מ-2 תופעות בולטות בהתנהותו:
1. פחדים - הוא מתחיל לתאר פחדים שונים לדוגמא מזאבים. אנחנו מסברים לו שמותר לפחד, אבל היות ובסביבתנו אין זאבים, הוא לא צריך לפחד. גם משתדלים לחבק אותו כשהוא מזכיר פחד.
הוא גם מפחד מאנשים שהוא לא מכיר.
אני מאושפזת כבר קרוב ל-3 חודשים בשמירת הריון, וברור לי שזה משפיע, אבל גם כאן בבי"ח הוא מפחד מדבר מוזר - פח האשפה בחדר, אז אנחנו מעודדים אותו להשליך דברים לפח ומשבחים אותו על כך.
איך מתמודדים עם כל נושא הפחדים באופן כללי? איך מסבירים לו שזה לגיטימי לפחד, ועם זאת להתגבר על הפחד? אני יודעת שזה גיל שבו מתחילים פחדים, אבל הייתי שמחה לקבל קצת כלים ע"מ להתמודד עם העניין, בייחוד לאור העובדה שאני עוטפת ובעלי מאמין יותר בגישה של "לזרוק למים". אני חוששת שהגישות השונות שלנו יבלבלו וישפיעו על בננו.
2. ביטחון עצמי - יש לנו תחושה שיש לו קצת בעיה בביטחון העצמי ומאוד היינו רוצים לחזק אותו בנקודה הזו.
אני יודעת שיש טיפוס של מוביל-מנהיג ויש טיפוס מונהג. במקומות (גן, בית, בית הוריי) שהוא מרגיש בטוח הוא יכול להנהיג, לכוון את הדברים כרצונו. אבל כאשר הוא לא מרגיש בנוח, הוא ממש מונהג.
עם זה אין בעיה, אבל לדוגמא, כאשר הוא נמצא עם בן של חברים שלנו, הוא פשוט נותן לו לעשות ממנו "קטן". אותו בן של חברים פשוט משפיע עליו: בני צוחק כשהוא צוחק, צועק כשהוא צועק, הולך אחריו לכל מקום ולצערנו, אותו בן של חברים שם לב לזה וממש מנצל את זה לרעה לעיתים, ובמקרים קיצוניים אפילו מרביץ לו. כאשר זה קורה, בני "חוטף" ונעלב ולא עומד על שלו. לא מחזיר לו או משהו כזה (הודף אותו מעליו לדוגמא), אלא בוכה ונפגע.
גם בגן, אם מישהו מרביץ לו, הוא פשוט נעלב ולא מגן על עצמו.
מצד שני, בני עדיין רוצה להיפגש עם אותו בן של חברים. אנחנו לא ממש מעוניינים בזה. אנחנו מעדיפים להפגיש אותו עם ילדים אחרים, שיותר דומים לאופיו: שקטים, משחקים יחד, לא רבים וכו'...
איך עובדים על זה? איך מלמדים אותו לעמוד על שלו? איך מחזקים אותו? האם הגישה שלנו (להרחיק אותו מהילד הפוגע) נכונה?
אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי
אשמח לשמוע את תובנותיכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עצות בקשר לפחדים
יעלולה המתוקה29/05/2007יש כמה ספרים מומלצים לקריאה
1 ארץ יצורי הפרא
2 בלילה חשוך אחד
ולדבר על פחדים
גם את הבעייה הנוספת אני מכירה
הפיתרון היחיד שמצאתי
הוא לבלות כמה שפחות עם הילדים הנ"ל
מה שלפעמים יוצר מצבים לא נעמים
בהצלחה בהריון ובחינוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים ובטחון עצמי
שרון באומל31/05/2007שלום לך.
ראשית, אני מאחלת לך שההיריון יעבור בשלום ותחזרי במהרה הביתה. סביב גיל 3, עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים, ילדים מתחילים לפחד. זה טבעי וחשוב ומעיד על התפתחות תקינה. אולם, כרגע יש גורם לחץ/מתח משמעותי במשפחה, ולא הייתי מתעלמת ממנו. הפחד מזאבים עשוי להיות גם הפחד מבדידות, שחש בנך בהיעדרך, או פחד מחוסר שמירה שקשור גם הוא להיעדרך. לכן: הייתי ממליצה לומר לו משהו בסגנון: "אמא עכשיו לא נמצאת הרבה בבית ויכול להיות שלפעמים אתה מרגיש בודד, או דואג שאף אחד לא ישמור עליך. יכול להיות שאתה גם דואג לאמא". אני מתארת לעצמי שעכשיו את שואלת את עצמך אם זה לא יכניס לו רעיונות לראש ועל כך אני כבר עונה שהמצב שתיארת אינו נעלם מעיניו ובוודאי מעורר תהיות ושאלות כי הוא כבר ילד מאוד מבין. חוסר וודאות תמיד מפחידה יותר מוודאות, גם כשהוודאות כואבת. לכן, הייתי אומרת משהו על המצב, וגם מרגיעה שהכל יהיה בסדר, ושאחרי הלידה את תחזרי הביתה בריאה ושלמה.
לגבי הפחדים, אני חושבת שמה שצריך לקחת בחשבון שהפחד מזאבים מבטא פחד קמאי יותר כמו גם הפחד מהפח. לכן, כשאומרים לילדים שאין מכשפות או אין זאבים, זה לא גורם לפחד שלהם לשכוח. הייתי נותנת לגיטימציה לפחד, כמו שאת ובעלך עושים. בנוסף, הייתי חושבת עם(!!!!!) הילד עם אופציות להתגברות על הפחד (ולא מציעה את האופציות לבד). אני חושבת שאת תראי שבנך ימצא פתרונות יותר "משחקיים" להתגברות על הזאב או על הפח.
לגבי החבר של בנך: נראה שהאינטרקציה ביניהם מפריעה הרבה יותר לכם מאשר לו. הייתי חושבת (ביניכם לבין עצמכם) למה זה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)