מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ לאמא דואגת...תמר02/03/2015
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים שבשבוע האחרון חל שינוי קיצוני בהתנהגות שלה.
אנחנו עדים להתקפי בכי וזעם בכל פעם שקורה משהו שהוא לא לשביעות רצונה.
הרבה מהמקרים קשורים לנושא של אוכל (יש לציין שבד"כ היא ילדה שאוכלת יפה מאוד למרות שבחודשים האחרונים היא נהייתה יותר בררנית)
בגן לדוגמא, במקום ארוחת צהריים מבקשת עוגיה וכשהיא לא מקבלת היא פשוט מחליטה לא לאכול.
בבית היא מבקשת לאכול ארוחת ערב על הספה וכשמסבירים לה שארוחת ערב אוכלים ליד השולחן היא מחליטה שלא לאכול בשילוב התקפי בכי והשתטחות על הרצפה.
למעשה, אנחנו עוברים כמעט מדי יום מצב של בכי מתמשך מהרגע שחוזרים הביתה ועד שהולכים לישון...
אנחנו מרגישים שעצם העובדה שהיא מבינה הכל אבל עוד מתקשה להביע את עצמה מוסיף לתחושת התסכול כי לפעמים אנחנו גם לא לגמרי מבינים...
אני מכירה את המונח "גיל שנתיים הנורא" וייתכן וזה הסיפור אבל מאחר והשינוי כל כך קיצוני אנחנו מודאגים ותוהים האם יש עוד משהו שאולי אנחנו מפספסים, ובעיקר רוצים להתייעץ כיצד נכון להתמודד עם המצבים הללו, מצג אחד להציב גבולות ומצד שני לתמוך בה בתקופה שניכר שגם לא פשוטה עבורה...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לאמא דואגת... - תגובה
פז שפירא02/03/2015הי תמר,
הגישה שלך נשמעת לי מאוד נכונה - של הצבת גבולות לצד תמיכה והבנת הקושי שלה. הגישה המתאימה כאן היא באמת להציב את הגבול אך מבלי לכעוס ומבלי "לעשות סיפור" מהעניין. למשל, להזמין אותה לאכול בשולחן וכאשר מתחילה לבכות ולהשתטח לומר משהו כמו: "אנחנו יודעים שאת רוצה לאכול על הספה אבל אי אפשר, ממש נשמח אם תבואי לאכול איתנו בשולחן". וזהו. אם תמשיכו להתמיד בכך אני מאמינה שתוכלי לראות עם הזמן שיפור בהדרגה. כמו כן נסו בשאר הזמן לעטוף אותה ביותר חום ואהבה מכרגיל ולהתחשב בה בדברים שאתם כן מוכנים להתגמש בהם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)