קשיים עם הולדת האח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים עם הולדת האח
    היללי
    11/03/2015

שלום,

אני אמא ל3. הגדול בן 5.5, האמצעית בת 4 ותינוק בן 4 חודשים. בשבועות האחרונים יש נסיגה בהתנהגות של הגדול בגן. הגננת מדווחת שמתקשה לעבור מפעילות לפעילות (צריך ממש להוביל אותו ביד), משתטח על הרצפה, מציק לחברים ובאופן כללי מתנהג בצורה יותר ילדותית. גם בבית אני רואה את השנוי. זה לא בא לידי בטוי כלפי התינוק אך ברור שזה קשור אליו. בבית הוא מרבה לבכות ולהיות מתוסכל בקלות. אם מזמין חברים הוא מציק להם וכשהם רוצים לשחק בחפצים שלו הוא ממש "נשבר" מזה ופורץ בבכי. הילד פשוט נתון בסערת רגשות, רגיש ונמצא כל הזמן על סף הבכי. ניסיתי לשאול אם יכולה לעזור, לומר שאני רואה שקשה לו, לומר שאני אוהבת שהוא חשוב, אני נותנת לו לעזור בטיפול בתינוק ומעודדת את היחסים ביניהם אומרת כמה התינוק לומד ממנו, מסתכל עליו, מחייך אליו וכו'... ובכל זאת בכל יום המצב רק הולך ומחריף, מה אני יכולה לעשות ע"מ לעזור לו? אני חושבת שגם העובדה שמדברים על כך שהוא עומד לעלות לכיתה א' מוסיפה לתחושת הלחץ או האי וודאות שלו ומקשה עליו. אציין שהוא מהקטנים בשכבה והגננת ציינה שחוששת מהבשלות הרגשית שלו מבחינת התמודדות עם בי"ס. האם יש טיפול מסוים שכדאי לי לפנות אליו ע"מ לחזק אותו ולתת לו יותר תחושה של בטחון ומסוגלות וגם כלים להביע את עצמו ואת רגשותיו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים עם הולדת האח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים עם הולדת האח - תגובה

פז שפירא
    16/03/2015

הי היללי,

נשמע שאת פועלת ממש נכון, נותנת מקום לקושי הרב בו הוא נמצא ותומכת בו. בנך נמצא כעת כנראה בתחושה מאוד קשה שנתפס מקומו ושהיכולת שלו להיות "תינוק" נלקחה.אם ניתן גם למצוא זמן איכות קבוע עימו שלך ושלו זה יכול לתרום להרגשה שלא הכל נלקח וישנם רגעים בהם הוא יכול להיות ילד קטן שלך.

כדאי לשקול היטב את המעבר לכיתה א'. ייתכן מאוד שלא כדאי להעלותו לכיתה א' בזמן שהוא עובר משבר כזה בעקבות לידת אחיו, ובעיקר אם הגננת אומרת שהוא עדיין לא בשל לכך.

כיוון שמדובר רק בכמה שבועות, אני מציעה להמשיך עם כל הדברים הטובים שאת עושה ולא להתייאש. במידה ולא יהיה שיפור תוך חודש-חודשיים ניתן בהחלט לפנות לטיפול רגשי - אולי אפשר דרך מכון להתפתחות הילד אצל פסיכולוגית התפתחותית. אולם, לרוב עם תמיכה מתמשכת חל שיפור במצב גם ללא התערבות טיפולית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו