ילד חברותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד חברותי
    טל
    12/03/2015

היי פז
    בני בן שנה וחצי, תמיד היה חברותי, סקרן, אוהב חברה ואנשים
    תמיד מתחבר לסביבה, לא ירא מאף אחד.
    גם אם לא מכיר מישהו/י תוך דקות מעטות יפתח אליו ידיים ויישב בזרועותיו שמח.
    מי שבא אלינו הביתה, ישר רץ לזרועותיו, שמח וקופץ.
    שאלתי היא - איפה תכונת 'פחד מזרים' או להיות חשדן כלפי מי שאינו מכיר?
    גם אנשים זרים לגמרי (גם לנו כהוריו) , הוא עלול לרוץ אליהם מחייך ומח ולשחק איתם.
    יש בי הפחד שכשיגדל, יהיה לי קשה ללמדו להיזהר מאנשים זרים.
    י מה לעשות בגיל הזה? האם החשש שלי מוצדק?
    תודה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד חברותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד חברותי - תגובה

פז שפירא
    16/03/2015

הי,

קודם כל, נשמע שלבנך בטחון עצמי גבוה וחיוניות רבה וזה נפלא. ייתכן שעבר שלב קצר של מה שנקרא "חרדת זרים" אך מדובר בכל מקרה בחרדה שעוברת עד גיל שנה בדרך כלל.

בגיל של בנך אני מציעה להיות את זו שיוצרת את ההגנה ואת בוודאי עושה זאת - למשל בוחרת בקפידה את המסגרת שבה נמצא ואת האנשים ששומרים עליו. מעבר לכך, אני מציעה לשים לב לתחושותייך בזמן שהוא ניגש לאנשים ולפעול לפיהן, אבל מבלי להסביר כגרע את הסיבה. למשל, אם הוא ניגש לאנשים שאינכם מכירים ואת מרגישה מאוד לא בנוח תוכלי לקרוא לו לבוא אליך ולומר לו למשל שאת רוצה לשחק איתו או להגיד לו משהו. אני מאמינה שכאשר יגדל וככל שיחשף לילדים ולמצבים הוא ילמד בעצמו שלפעמים נענים לו אך לפעמים הוא גם נתקל בסירוב. כעת הוא בגיל שכדאי לשמור על תמימותו והייתי שומרת את ההסברים על יחס לזרים החל מסביבות גיל שלוש-ארבע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו