משיכת שיער

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משיכת שיער
    מיכל
    16/03/2015

ביתי עוד מעט בת שלוש. מאז שהיא בת כחצי שנה נרגעת ונרדמת ע"י כך שהיא מלטפת ומושכת (די חזק) את שערותיי. זו ממש הדרך שלה להרגע. האם אני גורמת לה נזק בכך שאני מאפשרת לה המשיך בהרגל זה? האם יש קשר לטריכוטילומניה?
    בשערות של עצמה היא לא מושכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משיכת שיער

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משיכת שיער - תגובה

פז שפירא
    16/03/2015

הי מיכל,

בגילאים צעירים מאוד זוהי דרך בה תינוקות עשויים להשתמש על מנת להירגע. בגיל שלוש אני מציעה לעבור לדרכים אחרות להירגע. כלומר, כאשר ביתך מתחילה ללטף ולמשוך את שיערך תוכלי לומר לה שאת מבינה שהיא רוצה להירגע ולהירדם אבל שמעכשיו לא מושכים לאמא בשיערות אל עושים דברים אחרים שיעזרו לה להירגע ולהירדם. תוכלי לתת לה בובה עם שערות שהיא תוכל לשחק בה, אולי לשחק עם פונפון, אולי חיתול בד נעים.

זה לא קשור לטריכוטלומניה כיוון שטריכוטלומניה היא הפרעה שבה אדם תולש לעצמו שיער. לצד זאת, כפי שאמרתי, כדאי למצוא עבור ביתך דרכים מרגיעות אחרות, מתאימות יותר לגיל ולקשר ביניכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו