תקיפה מינית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקיפה מינית
    צליל
    19/03/2015

היי. אני מכיר ילד בן 12 שבעבר הותקף מינית ולא סיפר. רק כשתקף ילדים אחרים כולל אחותו זה התברר. ההורים רוצים לטפל אך חוששים מחובת הדיווח. מה אפשר לעשות? מהי ועדת פטור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקיפה מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקיפה מינית - תגובה

פז שפירא
    20/03/2015

הי צליל,

במקרה כזה לדעתי צריך לטפל ואין ברירה - צריך לקחת בחשבון כי יהיה דיווח. להערכתי הימנעות מטיפול עלולה להביא נזק רב יותר מטיפול שיכלול בתוכו דיווח של המטפל על המקרה. ניתן להסביר להורים כי הגישה כלפי קטינים שפגעו מינית על ידי רשויות הרווחה היא קודם כל של טיפול וחינוך והימנעות ככל האפשר מענישה. במידה וההורים יחליטו על טיפול, אני ממליצה על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הנקרא PE שכן זהו טיפול המתמקד בטראומה ובעיבודה.

אגב, ייתכן כי גם לך יש חובת דיווח מבחינת החוק, כדאי להתייעץ על כך מבחינה משפטית ולחשוב על האפשרות הזו מבחינה אתית.

ועדת פטור היא ועדה שפקיד סעד יכול לזמן על מנת לבחון אפשרות לא לדווח למשטרה במקרים ש"הדיווח עלול לסכן חיי קטין או בן משפחה או כאשר כאשר קיימת אלטרנטיבה טיפולית למסלול הפלילי, והקטין מוגן". יחד עם זאת - מרגע דיווח לא ניתן לדעת כיצד פקיד הסעד יבחר לנהוג שכן יש גורמים שונים להחלטה כיצד להגיב לדיווח שהוא מקבל.

אני מקווה שזה עזר, אם ישנן עוד שאלות מוזמן לשאול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפה מינית המשך

צליל
    20/03/2015

תודה רבה!!! עזר מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו