מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד להורים גרושיםליאת23/03/2015
שלום
הבן שלי בן שנה ושבעה חודשים .
אביו ואני התגרשנו לפני חודש ,האב חזר לגור אצל הוריו לפני חודש וחצי והם גרים באותו הרחוב שלי מרחק הליכה של דקה ברגל .
הילד המון שם אוהב מאוד את סבתא שלו וסבא שלו .מקבל פינוק אינסופי .הבית שם הוא בית פתוח אנשים נכנסים יוצאים תמיד יש שם ילדים (בני דודים של הבן שלי) .
הילד שלי מאוד אוהב חברה ,כאשר הוא איתי בבית הוא מאבד עניין מהר מצביע על הדלת ובוכה שרוצה את סבתא שלו .כמובן שאני מורידה אותו לגינה ועושה מה שיכולה אבל איכשהו תמיד זה נגמר שאני לוקחת אותו לסבתא שלו והוא מאושר ..
בימים האחרונים הוא ישן אצל אבא שלו כי אני לא כ"כ מרגישה טוב .עכשיו לקחתי אותו לגן אחרי שישן אצל אבא שלו והילד היה נראה לי מצוברח מאוד . גם בגן לא הלך יפה לגננת ובכה .אציין כי לא היה בגן שבוע כמעט עקב דלקת גרון , חיכיתי בחוץ כמה דק' עד שיגידו לי שנרגע . השאלה האם זה שהוא ישן אצל אבא שלו בגיל כזה עלול לבלבל אותו עד למצב שאין לו מצב רוח? האם ילדים בגיל כזה עלולים להיכנס לדיכאון ? אני ממש פוחדת עליו ופוחדת שאנחנו עושים טעויות בלי לשים לב. האם בכלל זה בסדר שהוא ישן אצל אבא שלו בגיל כזה? אשמח לתשובה תודה מראש ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד להורים גרושים - תגובה
פז שפירא23/03/2015הי ליאת,
בנך עובר עכשיו הסתגלות מחדש למצב המשפחתי, אולם לא בהכרח שהתנהגותו מעידה על דיכאון. ייתכן שזה קשור לכך שהוא עדיין לא מרגיש טוב, או למשהו נקודתי שקרה. שימי לב אם מצב רוחו משתפר או שזה כך לאורך זמן.
לדעתי זה בסדר שילד בכל גיל יישן אצל אביו ואצל אימו בנפרד. הדבר החשוב הוא שיקבל אהבה ותמיכה מכל אחד מהוריו ושהוריו יסתדרו ביניהם. כמו כן, כדאי, אפילו שהוא צעיר, להסביר לו את המצב במילים פשוטות, למשל שאבא ואמא גרים עכשיו בבתים נפרדים והוא כל פעם ישן אצל מישהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה .. אנחנו
ליאת23/03/2015אנחנו תמיד מסבירים לו את המצב ,יש לו מצב רוח כל הזמן הוא צוחק מחייך ,הוא מאוד קשור לאבא שלו ואוהב אותו ולכן האבא רואה אותו כל יום ולא רק פעמיים בשבוע כפי שסוכם בחוזה
אביו ואני בקשר טוב למענו והכל הסתיים בצורה הטובה ביותר ללא ריבים ומלחמות .
פשוט היה חשוב לי לדעת האם אני עושה בסדר שבגיל כזה אני חושפת אותו לבלבול מבית לבית .
איך יודעים לזהות ילד בגיל כזה בדיכאון?
שאני אדע לשים לב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה .. אנחנו - תגובה
פז שפירא23/03/2015יופי, נהדר.
שימי לב אם משחק, אם אוכל וישן טוב ואם יש שינויים בהתנהגותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)