קשיים בלהציב גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים בלהציב גבולות
    רוית
    23/03/2015

שלום,
    הבת שלי בת שנתיים ועשר,לא מקשיבה לי,היא ממש לא ממושמעת בכל
    מה לעשות?זה קשה לי ומתסכל אותי,על הכל היא אומרת לא,היא רואה את התסכול שלי וזה לא טוב בכלל,אבל אני ממש מתוסכלת,היא עדיין לא גמולה ואני צריכה לשים לה את השקית שתעשה,אז היא מתנגדת,למרות שאני מסבירה לה,אני מנסה לגמול אותה ואני מדברת איתה על זה,אבל היא לא מוכנה לשבת בסיר,למרות שהיא כן רוצה לעשות בסיר והיא אומרת שהיא רוצה לעשות.לגבי אוכל,זה רק אוכל קבוע ולא משהו אחר,לגבי משחק זה רק מה שהיא רוצה,אני רוצה לקדם אותה בדברים אבל היא נשארת מאחור,מה לעשות?

מחכה לתשובה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בלהציב גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בלהציב גבולות - תגובה

פז שפירא
    26/03/2015

הי דניאלה,

אוכל לתת לך עצות לגבי כל אחד מהדברים עליהם שאלת. אולם, ייתכן שיהיה לך קשה ליישם עצות שייראו לך במידה ובאמת קיים אצלך קושי בסיסי להציב גבולות. במקרה כזה אציע ללכת להדרכת הורים בה לא רק תקבלי עצות אלא גם יהיה בירור עמוק יותר לגבי מקור הקושי שלך.

באופן כללי, ביתך מתנהגת בהתאם לגילה, היא מחפשת הרגשת אוטונומיה ועצמאות על ידי סירוב וזה חשוב מבחינה התפתחותית. לגבי הגמילה - נסי לא להיכנס למאבק, לא להראות כעס ורק לעודד על מה שהיא כן מוכנה. למשל - לעודד על כך שהיא כן רוצה לשבת בסיר, אחר כך אפשר לשאול אם רוצה לשבת לזמן קצר עם בגדים ואם תסכים לעודד וכן הלאה. לגבי האוכל - כדאי להמשיך ולהציע אוכל חדש, לאכול לידה את אותם המאכלים וגם אולי להציע אותם ראשונים, כאשר רעבה. לגבי המשחק, אפשר לשחק איתה במה שהיא רוצה אך גם להכניס מצבים בהם את משחקת לבד או עם אדם אחר במשחק חדש, על מנת לגרות את סקרנותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו