התחלה של תהליך גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התחלה של תהליך גמילה מחיתולים
    שירה
    26/03/2015

אני מעוניינת להתחיל (ולא בפעם הראשונה...לצערי) תהליך של גמילה מחיתולים לילדה בת 3.4 חודשים בפסח.
    אודה להנחייה איך אני אמורה להתחיל...אני יודעת שמתחילים עם היום ובלילה שמים חיתול..אבל השאלה אם זה לא יכול לבלבל את הילדה..
    היא יושבת על הישבנון ולא עושה כלום..פעם אחת ויחידה עשתה קקי.
    להוריד לה לגמרי ביום למרות הפספוסים הרבים ובלילה לשים לה טיטול?
    מתי אני יודעת שאפשר להתחיל גם בלילה?

אודה להנחייתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלה של תהליך גמילה מחיתולים - תגובה

פז שפירא
    26/03/2015

הי שירה,

הגמילה ביום ובלילה הם תהליכים שונים ומתייחסים אליהם בנפרד. בדרך כלל זה לא מבלבל ילדים ששמים להם טיטול בלילה. לגבי גמילת הלילה, כאשר תראי שבמשך כמה ימים הטיטול יבש תוכלי להוריד את הטיטול. לגבי הגמילה ביום, אמרי לביתך שמעכשיו היא תיפרד מהטיטול והיא תעבור לעשות קקי ופיפי באסלה כאשר תרגיש בגוף שהיא צריכה. התכונני לכך שיהיו המון עשיית צרכים בתחתונים וקחי נשימה עמוקה על מנת לא להראות כעס או תסכול. כאשר היא תפספס אמרי לה משהו כמו: "עשית פיפי בתחתונים, זה בטח לא נעים לך, בפעם הבאה תעשי באסלה". כאשר תראי שהיא עושה צעדים לקראת עשיית צרכים באסלה או ממש עושה עודדי אותה על כך בצורה מתונה, לא בהתלהבות גדולה מידי (למשל, אמרי בקול שקט ובחיוך: "איזה יופי, זה בטח נעים לך שעשית באסלה/את בטח גאה בעצמך שעשית באסלה"). התכונני לתהליך שבו את נדרשת להרבה ניקיונות ולהרבה סבלנות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה של תהליך גמילה מחיתולים

אילה
    28/03/2015

תודה רבה על התשובה המפורטת..תחזיקי לי אצבעות ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו