מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגות של הילדמעיין27/03/2015
יש לי ילד בן ארבע וחצי ובחודשים האחרונים שמתי לב לשינוי שלילי בהתנהגותו. הוא בבסיסו ילד מאוד טוב שמקשיב ואוהב לעזור ולאחרונה הוא התחיל להתחצף ולעשות שטויות גם בבית וגם בגן. הגננת אומרת שהוא מנסה לבדוק גבולות. אולם נראה לי כי יש גם משהו אחר.... למשל: הוא פתאום לא רוצה לשים את הנעליים שכל הזמן שם . פתאום הנעליים לא נוחות לו. אם כל בוקר הכנתי לו לשתות פתאום הוא רוצה רק שאבא שלו יכין לו ועוד כל מיני דברים שעד עכשיו היו בסדר ופתאום הוא לא מוכן לקבל אותם או לעשות אותם . או שהוא רוצה רק דבר מסוים ואנחנו לא מסכימים והוא מתחיל לבכות ולהשתולל. נוצר מצב שכמעט כל אינטראקציה איתו נגמרת בכעס על התנהגותו. יש לציין שבגן שהוא נמצא יש כ 20 בנים ו 10 בנות והגננת מתעסקת שם הרבה עם בעיות משמעת . יש ילדים שמתנהגים לא יפה והילד שלי נגרר אחריהם . יש ילדים שמרביצים והילד שלי לא מרביץ כי הוא יודע שזה אסור ולדעתי כל זה משפיע עליו לשלילה ....איך ניתן לדעת ממה נובעת ההתנהגות הזו? ואיך ניתן למגר אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות של הילד - תגובה
פז שפירא27/03/2015הי מעיין,
לא תמיד ניתן לדעת ממה נובעת ההתנהגות. ניתן לחשוב - האם היה שינוי בארבעת החודשים האחרונים, איזשהו אירוע או אווירה שהשתנו? ייתכן שמדובר בחיקוי וייתכן שמדובר בבדיקת גבולות. בכל אופן, צריך "לבחור את המלחמות" - להחליט על אילו דברים אתם מתעקשים ועל אילו דברים אתם יכולים לוותר וזאת על מנת לחסוך לכם ההורים אנרגיה ולאפשר לבנך להרגיש שיש לו השפעה ואפשרות בחירה. כדאי לעודד אותו ולומר לו כל הכבוד על כך שהוא מצליח להתנהג יפה ולא להרביץ.
אם יש לכם קושי למפות את ההתנהגויות ולהחליט על מה להתעקש איתו ועל מה לא, ולבחור את דרך התגובה הרצוייה, תוכלו להיעזר בהדרכת הורים לשם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)