ילדה נגררת ומאוד שקטה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה נגררת ומאוד שקטה
    רינת
    04/04/2015

ביתי בת ה6 מאוד מתוקה וכמובן כמו כל הילדים לא תמיד מסכימה למה שאנחנו ההורים והאחים אומרים לה.היא מאוד מצליחה בלימודים ובבית משחקת מאוד יפה רק שמגיע הרגע שהיא משחקת עם אחותה בת ה 2 היא מיד נלחמת ולוקחת מימנה אפילו חוטפת למרות שהיא יודעת שזה לא מקובל עלינו ההורים.
    מה שקורה בגן או בסביבת ילדים אחרים היא ההפך הגמור היא לא עומדת על שלה.היא מוותרת בקלות אפילו בלי להגיד שזה התור שלה.לפי הגננת היא תמיד צריכה להתערב והגננת אפילו אומרת שהיא אוהבת את המופרעים והיא מתחברת אליהם בקלות וכל מה שהם אומרים לה לעשות היא עושה ואף פעם לא עומדת ואומרת לא
    הגננת אומרת שהיא הנגררת ואף פעם לא זאת שמחליטה
    בבית כמובן היא ההפך
    בחג ראיתי את זה וזה ממש כואב לראות את ביתי בלי עמוד שידרה אני יודעת שהיא עדיין קטנה ואני מאוד מקווה שהיא תשתנה
    הדוגמא בחג שהתארחה אצל אמי משפחה שהייתה שם ילדה בת 3 וכל דבר היא החליטה במה לשחק ואיך לשחק ומתי לשחק והבת שלי הסכימה לכל דבר
    האם יש דרך לעזור לביתי שתבין שלא רק בבית היא יכולה להחליט למרות שעשינו המון שיחות
    מה עושים ?אני מאוד מקווה שהיא לא תגדל ותשאר הנגררת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה נגררת ומאוד שקטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה נגררת ומאוד שקטה - תגובה

פז שפירא
    04/04/2015

הי מאי,

ניתן לעזור לביתך בכמה דרכים. ראשית, כדאי לתווך עבורה סיטואציות חברתיות. כלומר, במצבים חברתיים בהם את נוכחת, הכוויני אותה כיצד לנהוג. למשל, בסיטואציה כמו שהיתה בחג ניתן להתערב ולהגיד שפעם אחת ביתך תחליט ובפעם הבאה בילדה השנייה תחליט. תוכלי לקחת אותה למקומות בהם יווצרו סיטואציות חברתיות רבות, למשל לגינה ולתת לה עוד הכוונה. למשל, אם תהיu בגינה ותראי שהיא מוותרת על מקומה תוכלי לומר לה מה לעשות ומה להגיד בזמן אמת.

מעבר לכך, נראה שיש מקום לחזק את בטחונה העצמי של ביתך. זאת ניתן לעשות בדרכים שונות: לעודד עצמאות, לתת לה תפקידים בבית ובגן, לקחת אותה לחוג בתחום בו היא טובה, לתת פידבקים חיוביים רבים, להתייעץ איתה בדברים שמתאימים להתייעץ עימה לגביהם (למשל תוכלי להתייעץ איתה אילו בגדים תבחרי).

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה נגררת

רינת
    06/04/2015

אני מאוד מקווה שזה לא האופי שלה להיות הנגררת
    האם זה מוכיח משהו לעתיד שהיא הנגררת ותשאר כזאת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה נגררת - תגובה

פז שפירא
    07/04/2015

תמיד יש השפעות גם של האופי המולד וגם של הסביבה. חשוב לציין שאצל ילדים יש מקום לעבודה ולחיזוק, זה יכול פעמים רבות לשפר דברים. לכן, לא בהכרח כלל שהיא תמיד תהיה נגררת, בעיקר אם תעבדו לחיזוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רינת
    07/04/2015

אני מאוד מעריכה את התשובה הזריזה
    שהיה לך ולבני משפחתך חג מהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו