מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להחליף גן לתינוקתות08/04/2015
שלום רב, מקווה שזה המקום לקבל עוד דעה בנושא
בני בן שנה וחודש, נמצא במהלך היום במסגרת משפחתון, בגיל 10 חודשים החל ללכת לשם ולפני כן היה בבית, איתי.
כאשר הוא נרשם נאמר לנו מפורשות שהוא הילד האחרון שנכנס למשפחתון ובכך הוא סוגר את הרשימה והגננת אמרה שהיא מקבלת עד 5 ילדים.
כעבור כחודש הצטרף עוד ילד, ושוב כעבור חודש הצטרף עוד ילד ולפני כמה ימים הצטרף עוד ילד, מה שאומר שהם 8 ילדים ומטפלת אחת ! רק לי ולעוד אמא אכפת מהעובדה שהיא משקרת לנו ומכניסה ילדים ללא ידיעתנו ורק במקרה כאשר אנחנו באים לקחת את הילדים אנחנו רואים כל פעם ילדים חדשים
הבן שלי כבר רשום לגן אחר שהוא אמור להתחיל בספטמבר, מה שאומר שיש לו עוד 4 חודשים להיות בגן שהוא נמצא עכשיו, מבחינת הטיפול בילד, אני לא דואגת, היא לא פוגעת בו, היא מאוד חמה ואוהבת מנשקת ומחבקת הרבה תמיד הוא נקי ושבע, ישן טוב וברוך השם חייכן ומתפתח מעולה.
לי מאוד מפריע שהיא משקרת כל הזמן וכל הזמן מכניסה ילדים בלי ידיעתנו, כמובן שדיברנו איתה וזה כמו לדבר לקיר היא הבטיחה שלא תכניס עוד והופ זה חוזר חלילה, בתור בן אדם היא מאוד חרטטנית ושקרנית ואני לא מאמינה לחצי ממה שהיא אומרת שזה לעצמה תחושה נוראית, לי ולאמא השנייה יש אותן תחושות, באופן אישי אנחנו לא אוהבות אותה ומודעות לכך שהיא שקרנית ותחמנית אבל משום מה מרגישות בטוחות בה בטיפול בילד בגלל שרואים על הילד שטוב לו, הוא גם בא בכיף והולך בכיף
השאלה האם זה נכון להוציא את הילד מהגן ולמשך ה4 חודשים הונתרים לשים אותו בגן אחר ושוב עוד 4 חודשים להוציא אותו ולהכניס אותו שוב לגן חדש.
האם זה יפגע בו?
לקח לו המון זמן להתרגל לגן שהוא נמצא בו עכשיו, ועד שהוא סומך עלייה, על המקום, הוא מרגיש שם בנוח ושוב היא מטפלת בו טוב (חוץ מהעובדה שכרגע יש לה יותר ילדים לטפל)
אני מפחדת להוציא אותו ועד שהוא יתרגל שוב למקום חדש אני שוב אצטרך להוציא אותו
מפחדת שהוא לא יסמוך עלי, שיהיה לו קשה לעזוב אותי שכל פעם אני שמה אותו במקום חדש
האם לבלוע את הרוק במשך 4 חודשים ?
מה נכון לילד, אני רוצה רק בטובתו
השאלה אם להשאיר אותו במקום כזה שיש גננת אחת על 8 עדיף מאשר לטלטל את הילד מגן לגן בזמן כו קצר
תודה רבה ,מקווה שתיתני לי קצה של אור בסוגייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להחליף גן לתינוק - תגובה
פז שפירא09/04/2015הי תות,
אין לשאלתך תשובה אחת ברורה. אולם, כדאי באמת להתייחס לשאלת הטיב הטיפול בגן, הנגזרת משאלת האמינות. כלומר, האם ההרגשה שהגננת משקרת נוגע רק למספר הילדים בגן או שלדעתך היא משקרת בעוד תחומים כמו האם הילד אכל מספיק, ישן, האם בכה במהלך היום ועוד.
להרגשתי, אם אינך חושדת בשקרים מסוג זה ואת בוטחת לחלוטין בטיפול בילד, אין מקום להעבירו גן כדי להעבירו שוב לאחר כמה חודשים. אני לא חושבת שמעברים רבים עלולים לפגוע באמון שלו בך, אך הם עלולים ליצור מצב של תקופה ארוכה של הסתגלות ואי חזרה לשגרה שחשובה מאוד לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
תות12/04/2015תודה על המענה, אשמח להמשך מענה
אז כן, אני בטוחה שחצי ממה שהיא אומרת לא נכון אפילו דברים שטותיים!
למשל בחול המועד של פסח הגן היה פתוח חצי יום, הבן שלי הגיע ל 4 שעות שבהן היא אמרה שהוא עשה קקי פעמיים ואכל מרק ירקות עם בשר
שבפועל פתחתי לו חיתול מפוצץץץ בפיפי (לא הגיוני שב4 שעות היא החליפה פעמיים) וזה לא פעם ראשונה שהיא אומרת את זה! שכאין לה מה להגיד היא ממציאה ובקשר למרק....למזלה הרע הילד שלי פלטני והוא פלט אליי סימילאק כולה 4 שעות היה אצלך איך הספקת לדחוף לו בקבוק???
אז כן, אני בטוחה שהיא דוחפת לו הרבה סימילאק כל פעם שהיא עסוקה או כל פעם שהוא קצת נודניק, אני בטוחה שהיא תוקעת אותם מול הטלויזיה המון! הטלויזיה פתוח כל הזמן ואני בטוחה שהיא דוחפת לו 2-3 עוגיות ביום.
היא לא ממש גננת, היא שומרת על ילדים ונותנת להם לעשות מה שבא להם... טלויזיה עוגיות בקבוקים אז בגלל זה הילד אוהב לבוא לשם- לא רע לו, לא צועקים עליו לא מרביצים לו, נותנים לו עוגיות וחיבוקים
ממש אידיליה בשבילו
בשבילי- סיוט!
אני בטוחה שבימים שלילד קצת קשה להיפרד היא סוגרת את הדלת ונותנת לו עוגיה כי פתאום יש שק מוחלט והיא בדוק לקחה אותו לכיוון המטבח (ואין לי מה לעשות עם זה מה אני אדפוק שוב ואגיד לה אל תביאי לו .. אז היא תעשה את זה אחרי 10 דק שאלך, מה אגיד לה לא אחלפת לו חיתול?)
אבל משהו בתוכי אומר לשרוד את התקופה הזאת, היא לא פוגעת בילד ועוד 4 חודשים הוא יתחיל גן חדש עם חוקים חדשים שילמד להתרגל שאין יותר עוגיות כל פעם שהוא נודניק.. לטלויזיה אני לא דואגת כי אין שם טלויזיה והוא ידע להסתדר כמו שבבית שלי 95% אין טלויזיה רק מוזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקני אותי אם אני טועה-
תות12/04/2015באופן אישי, אני לא אוהבת אותה, אני חושבת שהיא תחחנית שקרנית תוקפנית (בשיחות איתי איתה לא כלפי הילד) אומרת מה שהיא חושבת שאני רוצה לשמוע, דוחפת לילד עוגיות טלויזיה וסימילאק.
אין ספקקק ששם הוא לא ישאר, אני פשוט חושבת שברגע שהוא יכנס לגן אחר, כל הדברים האלה יתנו לשינוי ז"א הם לא דברים אשר פוגעים בילד, נכון?
האם אפשר לשרוד עם המצב הנוכחי את ארבעת החודשים הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)