מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרטבה מכוונת בגיל 4 וחצי רק בלילהרונית13/04/2015
שלום רב,
אודה לעזרתך- ביתי בת 4 וחצי, ילדה נבונה ותקשורתית. נגמלה מחיתולים בצורה מעולה והדרגתית- ממש לפי הספר בגיל שנתיים וחצי באופן שבו אני הייתי קשובה לצרכיה ולשלבי הגמילה. רק לעיתים רחוקות הייתה מרטיבה בלילה לאחר הגמילה ובעיקר בתקופות מעבר/ בזמן חולי.
השינוי שחל בבית- ילדתי את ילדי השני לפני כחודשיים וחצי. ומאז הרטבת הלילה חזרה באופן מוחלט משמע- כל לילה ולילה. ניסינו הכל- החל מהסברים, עונשים, ניסיתי אפילו מקלחת במים פושרים, שיטת סיבה ותוצאה- תצליח לא להרטיב - פרס, גם טבלה שבועית של חייכן, מלבד דבר אחד שהמליצה לנו הרופאת ילדים- לחזור לטיטול - וכמובן ביתי אומרת אז שימו לי טיטול...היא נבונה ואפילו אמרה יש את הסדין שעוונית ככה שזה לא נורא שאני עושה במיטה...ברור לנו שזו הרטבה מכוונת והיא ממש מתעצלת לקום לשרותים ( במרחק של כמה צעדים) - מעבר לכך שזה קשה ברמה הלוגיסטית -כי זה יומיומי - מה ניתן לעשות כדי לעצור את התופעה? אני מבינה שזה עונה על הצורך בתשומת לב מיוחדת אישית רק לה, ובכך היא משיגה את זה, לכן אני משתדלת כל יום כחצי שעה להיות רק איתה ועדיין זה לא פוסק.
לכאורה אני מבינה את כל המצב ומנסה לעצור את התופעה אך עדיין לא מצליחה לשנות את המצב ולגרום לה לעשות בשרותים.
( אגב ההרטבה רק בבית בלילה ולא בגן )
מה דעתך? מה ניתן עוד לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה מכוונת בגיל 4 וחצי רק בלילה - תגובה
פז שפירא13/04/2015הי רונית,
ההרטבה היא בעצם ביטוי של רגרסיה שקשורה ללידת האח. זהו תהליך שקורה לילדים רבים ויש להבינו ולהיות אמפטיים לכך. ביתך בעצם מנסה לשדר שגם היא רוצה להיות תינוקת, כמו אחיה ושקשה לה עם המקום במשפחה שנלקח ממנה. אני מציעה לא להתייחס להרטבה בלילה - לא להעניש או לתת פרסים, חיזוקים וכל דבר אחר. להחליף בבוקר בלי לומר דבר ובלי להראות כעס.
צריך להפחית את החרדה של ביתך ולעשות זאת תוך שאתם מדברים איתה על הקושי שבלידת אחיה. טוב את עושה כשאת מבלה זמן איכות איתה. כדאי לקחת נשימה עמוקה, הרבה סבלנות והבנה לכך שזהו תהליך טבעי שמתרחש ועם הזמן, במידה ולא תעניקו לכך יתר תשומת לב, גם יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)