מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד לא מסתכל בעינייםרותי13/04/2015
שלום,
יש לי בן בגיל שנתיים וחצי.
שמתי לב, שהרבה פעמים כשאני מדברת איתו או כשהוא מספר משהו - הוא לא מסתכל עליי ולא מסתכל בעיניים אלא מפנה מבט - נראה שזה עוזר לו לחשוב, הוא כמו מביט למרחוק וחושב על הנאמר.
יש גם פעמים שהוא כן מסתכל בעיניים.
וגם, הוא לא תמיד מקשיב למה שאני אומרת, אני למשל יכולה לשאול אותו אם הוא רוצה לחם מטוגן או חביתה לארוחת ערב והוא פשוט יתעלם ממה שאמרתי. (לא אפילו שהוא לא יגיד מה הוא מעדיף, אלא פשוט ימשיך במה שהוא עשה קודם, גם אם זה סתם משהו).
הוא אוהב ילדים אחרים ושמח כאשר חברים באים לשחק או כשהוא הולך אליהם אני יכולה גם לראות אותם משחקים ביחד, אבל בדרך כלל אחרי קצת זמן - הוא פתאום ישחק לבד.
האם זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא מסתכל בעיניים - תגובה
פז שפירא14/04/2015הי רותי,
איך ההתפתחות של בנך מבחינה שפתית, קוגניטיבית ומוטורית?
האם עשיתם לבנך בדיקות ראייה ושמיעה?
אנא השיבי כדי שאוכל להמשיך לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא מסתכל בעיניים
רותי14/04/2015שלום,
תודה על התגובה המהירה.
מבחינה מוטורית - הוא מעולה, הוא מגיל קטן אוהב לבנות דברים עם קוביות ומגה בלוקס והוא יודע להדביק מדבקות ולצייר טוב.
הוא התחיל ללכת ולרוץ ולטפס מגיל קטן.
מה הכוונה מבחינה קונקטיבית?
מבחינת דיבור - הוא התחיל קצת מאוחר, כיון שדיברנו 2 שפות בבית - בעלי אמריקאי ושתינו דיברנו אנגלית.
לאחר שמישהי העירה את תשומת ליבי, שאולי האנגלית שלי לא מספיק שוטפת ומלאה - ועברתי לדבר עברית - הדיבור שלו התקדם פלאים, ועכשיו הוא כבר מדבר יותר טוב. הוא אומר משפטים קצרים כמו רוצה לאכול, אבא יושן, אבי ישים לבד, אלי (אחיו הקטן..) בוא.
הדיבור עדיין לא זורם עם משפטים ארוכים וסיפורים. וגם יש טעויות כמו גמרת במקום גמרתי וכאלו. אבל אולי זה נורמלי עדיין.
בגן, הגננת אמרה שהוא כמעט לא מדבר. אבל יש לו ביייביסיטר קבועה פעם בשבוע - והיא אמרה שהיא נהנית מאיך שהוא מדבר איתה... היא חושבת שהוא בסדר מהבחינה הזו. (היא אמנם רק בחורה, אבל היא מכירה הרבה ילדים...).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא מסתכל בעיניים - תגובה
פז שפירא14/04/2015הי רותי,
נשמע שהמצב תקין - בנך מדבר, יוצר קשר חברתי ויוצר קשר עין, רק לא תמיד. ייתכן שהוא מעט מופנם באופיו ולכן נמנע מלדבר בגן ומסב את מבטו כאשר המגע החברתי הינה בעוצמה חזקה מידי בשבילו.
אני ממליצה לערוך בדיקות ראייה ושמיעה - על מנת לבחון את האפשרות שהסבת המבט וחוסר המענה כאשר קוראים לו נובעים מקשיים שכאלו.
כמו כן, בשל המגבלות של הייעוץ בפורום, במקרה זה במידה ויש עדיין ספקות וחששות לגבי התפתחותו כדאי לפנות לרופא הילדים שישקול אם יש מקום להפנות לבדיקה התפתחותית או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)