ילדה עם חרדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה עם חרדות
    אורטל חנה
    16/04/2015

שלום,
    אשמח לעצה בקשר לבת שלי.
    יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים. היא ילדה מאד פחדנית מטבעה אבל בחודשים האחרונים היא הפכה להיסטרית מאד, מכל רעש קטן היא ממש נבהלת ומפוחדת ..זה יכול להיות כל דבר אפילו צלצול של פעמון הדלת..בנוסף התחלנו איתה גמילה מחיתולים בחופשת הפסח לאחר מספר ימים שכללו פספוסים מכיוון שפחדה לשבת באסלה הצלחנו לגמול אותה אבל כשחזרה לגן חזרו הפספוסים ועכשיו גם בבית היא מפספסת ובגן היא ממש מפחדת מהשירותים ולא מוכנה להיכנס לשם..לפני חודש גם עברנו דירה גרנו לפני כן במקום מאד רועש והיא הייתה שם מאד מבוהלת מרעשים שהגיעו מהרחוב (אוטובוסים מכוניות וכו') עכשיו אנחנו גרים באזור שקט וחשבנו שזה ישפר את המצב אבל זה לא שיפר מבחינת הבהלה שלה מרעשים אבל לא ראינו שיפור..
    האם את חושבת שכדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי או שיש לך עצה כלשהי לתת לנו בנושא..?
    תודה רבה,
    אורטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עם חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה עם חרדות - תגובה

פז שפירא
    16/04/2015

הי אורטל חנה,

אם את יודעת שעומד להיות רעש, הכיני את ביתך לכך. למשל, אם את יודעת שעומדת להגיע אליכם מישהו הכיני אותה לצלצול הפעמון.

בנוסף, את יכולה לחשוף אותה לרעש ממנו פוחדת ולהקנות לה תחושת שליטה - למשל שתצלצל בפעמון בעצמה ועוד דברים שעושים רעש.

כמו כן, כאשר היא פוחדת, חבקי אותה, אמרי לה שאת מבינה שהיא פוחדת מהרעש, שהוא עוד מעט ייגמר ואת שומרת עליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורטל חנה
    20/04/2015

תודה רבה ננסה את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נופר
    20/04/2015

יכול להיות שהתגובה לרעש היא איזהשהו אלמנט של בעיה בויסות חושי? מציעה לבדוק במרכז לגיל הרך בישוב בו את גרה.
    אם עברתם מקום מגורים אולי זה לא הזמן הנכון לעשות גמילה באותו זמן כי שני שינויים בבת אחת יכולים להלחיץ. בכל מקרה עלתה לי מחשבה אולי כדי להוריד לה את הפחד תלבישי לה פול אפס בתור התחלה ותראי איך זה זורם לה? אצל הבן שלי זה מאוד עזר ולפעמים גם איפשרתי לו לשבת עם התחתון גמילה על הסיר/אסלה, יש הרי גישה שתומכת בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורטל חנה
    20/04/2015

תודה אני באמת אבדוק את זה..
    לגבי הגמילה דווקא זה הולך ממש טוב בבית חוץ מבגן כיוון שיש שם שירותים של ילדים ולכן לא מאפשרים לנו להביא את המקטין אסלה שלה והאסלה שם יחסית גדולה עבורה והיא מרגישה שהיא כמעט נופלת כאשר היא מתיישבת לכן היא מפחדת לשבת שם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו