אלימות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות
    ליאת
    25/04/2015

לום, יש לי שלושה ילדים הבכור בן חמש וחצי והבת בת שנתיים ותינוק בן חודשיים. אני מרגישה שהגעתי עם בני למבוא סתום ... לאחרונה הוא נהפך לאלים וחוצפן ואני התחלתי לאיים עליו בכל מיני דברים אם תרביץ ניקח לך ... או הפוך אם תתנהג יפה תלך לחוג .... ואני מרכישה שזה לא הפתרון כי מה שקורה הוא מפחד ממני משהו שזה לא היה ההינו חברים טובים . הוא ילד מאוד חכם ופיקח אני מרגישה שהוא מתוסכל גם בגלל האח החדש ובביהס( הוא בחטיבה צעירה) הוא לא מתקשר עם הגננת היה לנו סיפור איתה ומאז היא ממש מתעלמת ממנו ( כולם יודעים ומעורבים הנושא בתוך ביהס בבדיקה) אבל עד אז הילד נפגע ומתוסכל . מה אני כאמא יכולה לעשות כדי לעזור לו?
    בנוסף שאני שואלת אותו למה הרבצת התשובה תמיד הציקו לי עצבנו אותי הם התחילו ואני מסבירה לו שהאלימות היא לא הפתרון .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות - תגובה

פז שפירא
    01/05/2015

הי ליאת,

זה טוב שאת מציבה גבולות וכדאי להמשיך ולהתמיד בכך גם אם אין תוצאות מיידיות. כמו כן, אני מציעה להפחית מהאיומים ולהתחיל גם ליישם, על מנת שתהיה לבנך הרגשה שאת רצינית ושהסמכות שלך ממשית. בנוסף, על מנת שבאמת לא תהיה רק תחושה של מאבק, כדאי למצוא זמנים בהם עושים משהו נחמד ביחד, גם לצ'פר אותו - למשל להכין לו משהו שהוא אוהב לאכול ולומר לו סתם מילה טובה. בנוסף חוש לשים לב לפעמים בהן הוא מצליח להתנהג יפה (גם אם לזמן קצר ביותר) ולומר לו על כך מילה טובה.

לגבי בית הספר - טוב שהעניין בבדיקה. לא נשמע לי הגיוני שהמורה תתעלם מבנך. במקום התעלמות צריך לתת לו כלים (גם ממנה וגם ממך) והתנהגות חלופית. למשל - אם היא רואה שמציקים לו כדאי שתבוא ותגיד לו מה עכשיו הוא יכול לעשות (ללכת משם, לומר לה, להגיד די! וכו'). גם את, אם את שומעת על כך תני לו כלים חלופיים להתנהגותו. יש לשבח אותו אם מצליח ליישם בזמן אמת התנהגות חלופית. חשוב לציין שכדי לתת לו כלים בבית הספר להתנהגות, יש כמובן צורך בשיתוף הפעולה של צוות בית הספר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו