מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת פרידה בבקריםנורית04/05/2015
שלום פז,
אני אמא לשלוש- ( בת 14.5, בן 7 ובן 5.5)- הבן הצעיר תמיד נוח, שמח, סקרן וותרן - אך בשבועיים האחרונים הוא הפך עקשן, לא מוכן להתחלק עם אחיו בשום דבר, ובעיקר בוכה יותר מהרגיל- בבוקר הוא אוחז בי בחוזקה ולא מוכן ללכת לגן, אומר כל הזמן כמה הוא מתגעגע אליי ואוהב אותי ואני מחבקת ומנשקת ומזכירה לו שאני חוזרת לקחת אותו מיד כשהגן מסתיים, הוא רוצה ללכת חזרה הביתה או איתי לעבודה ואני חוזרת ואומרת לו שאני לא יכולה לקחת אותו איתי לעבודה אבל מבטיחה להשאיר אותו איתי כשיהיה לי יום חופש, בדקנו איתו ואם צוות הגן ואין שום דבר שמציק לו בגן, לפעמים אני מגיעה בהפתעה ורואה שהוא משחק וצוחק בגן, צוות הגן אומר שהוא שמח ומשתף פעולה כשאני איננה וגם שלחו לי כמה תמונות שלו מצדך היום בהם הוא נראה שמח.
המצב לא משתפר, נסינו לדבר על זה והוא הבטיח שהוא יפרד בצורה יפה, הסברתי לו שמותר לבכות וגם להתגעגע אבל אחרי פרידה מאמא הוא צריך להכנס לגן בלי צרחות, זה לא הצליח, ציירנו ביחד ציור שיוכל לתלות בתא שלו ואפילו תמונה משפחתית הוא לקח וזה לא עובד, אני נפרדת ממנו בעצב כל בוקר!
יש לציין שבחודשיים האחרונים עברנו בבית שאנחנו שוכרים בעיות בקירות ונאלצנו להעביר את הבנים לחדרינו - בעלי ואני ישנים על הספות- והמשחקים של הבנים נמצאים בפינת האוכל, למרות שהם התלהבו מהרעיון - יכול להיות שחוסר הסדר הוא הסיבה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת פרידה בבקרים - תגובה
פז שפירא30/06/2015הי נורית,
ייתכן שמעבר הדירה משפיע וייתכן שאלו גורמים אחרים שלא ניתן לדעת אותם.
את דווקא מתארת מצב מעודד בו הקושי הוא רק בפרידה ואחר כך הוא מסתגל ואפילו נהנה. כך שאין מה לדאוג.
לגבי הפרידה עצמה, קבעי איתו מראש טקס פרידה קצר שיתנהל מעתה כל יום. למשל - נכנסים לגן, מושיבים אותו ליד אחת הגננות, מנשקים אותו 5 פעמים, נותנים חיבוק אומרים ביי והולכים. יש לעשות זאת בכל יום ומייד אחרי הטקס ללכת, גם אם הוא בוכה. חשוב גם להעביר לו את המסר שאתם בטוחים שיהיה לו נחמד בגן אחרי שתלכו ושאתם אוהבים את צוות הגן וסומכים עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)