מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה ....אמא29/05/2007
מה עושים עם בת משפחה שכל הזמן משווה בין בני לבנה ומנסה תמיד להוכיח כמה בנה טוב יותר חכם יותר ויפה יותר בכל מיני דרכים מניפולטיביות , זה נאמר לא בצורה ישירה, זה יכול להיות משהו כמו: "בני קשה ועקשן מרוב שהוא חכם, תוך רמיזה על כך שבני ילד רגוע ונוח להפליא בעל הבנה לא רגילה בכך היא מצטדקת על התפרצויות בנה (המובנת לגילו) ואומרת שילד שפחות מתעקש ופחות מנסה את הוריו הוא פחות חכם, זה קיים בכל מיני תחומים
בנה ילד באמת חכם ונבון וילד לא קל בכלל לעומת בני ואני מרגישה שהיא מנסה להצטדק כל הזמן . זה קרה עוד כשהיו קטנים ההשוואות של שלבי ההתפתחות בנה מפותח מאוד, ואילו בני התפתח בזחילה והליכה ודיבור בממוצע וקצת מאוחר,הפרשי בגילאים ביניהם הוא בערך שנה.
אין לי כוחות יותר להתמודד עם זה וזה מצריך ממני הרבה כוחות, זה עוד התחיל לפני שנולדו בכלל ההשוואות ביני לבינה בין בעלי לבעלה ושל מי הזוגיות יותר טובה.(לדעתי זה סוג של רגשי נחיתות שלה בה היא מנסה כל הזמן למצוא מה דפוק אצלי כדי להתנחם בצרותיה שלה)זאת התחושה בכל אופן ועם זה אני מתמודדת, ניסיתי פעמיים לשבת איתה לשיחה רצינית והיתה שיחה לא קלה אמרתי את כל אשר היה על ליבי והיא התנצלה ולא הכי הבינה אותי וניסתה גם להתכחש קצת להתנהגותה, כך ששיחה נוספת לא תועיל עמה כנראה שהיא פשוט כזאת, איך מתמודדים??? אולי שאלתי אינה מתאימה לפורום זה? הרבה פעמים היא גורמת לי להרגיש לא טוב עם עצמי ועם האמהות שלי ומצליחה במעשיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט לשים פס!!!!!!
שרון באומל31/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משתדלת...
אמא03/06/2007אני משתדלת לשים פס - לא תמיד זה הולך זה נכנס ופוגע לפעמים.
אני לא מראה שזה פוגע בי אף פעם , אבל מבפנים אני לפעמים מתפוצצת.
אני אנסה באמת להתעלם ממנה ולהבין שהיא רק "התפאורה" בחיי כפי שהעצתם לי.
תודה רבה לכן על העצות, מאוד עזר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלונות חשמליים
ענת זפרני31/05/2007יש תרגיל שאני מאוד אוהבת
שנקרא "חלונות חשמליים",
בכל פעם שאת נפגשת עם מישהו/י והאנרגיות שליליות
אני ממליצה לך בחום לדמיין איך את מרימה את החלונות והופכת אותה לרקע. היא לא באמת "חודרת" למרחב שלך, היא מעבר...
בספר של פאולו קולו יש משל מקסים על העניין:
"לקאדי אחד היו המוני תלמידים, היה מוערך ומוערץ ביותר
יום אחד - הגיע מארץ רחוקה תלמיד חדש - שנעמד מול הקאדי וקילל אותו מצאת החמה ועד צאת הנשמה....
והקאדי שותק.
בסוף אותו יום שאלו אותו תלמידיו: יא קאדי , עמד וקילל את אבי אבותיך איך לא ענית?
ענה הקאדי:"כשמישהו מביא לך מתנות ואתה מסרב לקבל אותן למי הן שייכות????"
הבנת?
זה שלה
הכל שלה
התחרותיות והרוע והאמירות הגועליות ההשוואות והשויצים הכל שלה
תשאירי לה
תחייכי
ופשוט תפסיקי להגיב
עני לה "זו המשפחה שלי" כמו מנטרה כל פעם שיש אמירה של השוואה.(עם דגש על שלי)
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל כך צודקת!!!
אמא03/06/2007כל כך נכון וחכם
תודה על העצה , עזרת לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את התופעה מיקרוב ו....
יעלולה המתוקה04/06/2007כשהייתי ממש עצבנית הגבתי בעקיצה חזרה היא ניפגע -נזהרה יותר להבא
ינתנה לי תחושת רווחה לכמה שעות
מדובר בגיסתי אחות של אחי ו...נמאס לעשות חשבון
אבל לטווח הרחוק שום דבר לא ישתנה
כמובן שאפשר לנסות להימנע ממיפגש
בהצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך יעלולה...
אמא06/06/2007אני משתדלת להתחמק ככל שניתן ומכיוון שזו משפחה לא תמיד הולך, אבל בינתיים אני פשוט - לא עושה לה חשבון וגם עונה לה כשצריך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)