מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסיבת סוף שנהליאור15/06/2015
שלום,
הבת שלי בת שש, בסוף גן חובה. מאד קשה לה עם מצבים שבהם היא לא שולטת ויש בהם מרכיב של אי ודאות כגון: פעילויות חדשות, מפגשים עם אנשים חדשים, הליכה לבתים של חברים (היא מוכנה רק שיבואו אליה) וכו'.
במסיבות בגן היא אף פעם לא משתתפת. היא מאד רוצה, משתתפת בחזרות בגן, אבל כשמגיע רגע האמת היא לא מסוגלת להביא את עצמה להשתתף. ואז יש בכי גדול ואכזבה גדולה מעצמה. בכל ארוע כזה אני אומרת לה שזה בסדר לא להשתתף ושנחמד לי להיות איתה במסיבה ורק להסתכל, אבל נראה לי שהיא מאד מאוכזבת מעצמה ולכן מאד קשה לה. אחותה הגדולה הייתה בדיוק כמוה, לא אהבה להשתתף בארועים ומסיבות, אבל היא מראש ידעה שהיא לא משתתפת ולכן לא הייתה לה האכזבה הזו שאחותה הקטנה חווה.
בשבוע הבא יש מסיבת סיום בגן חובה. הגננת מתכוננת להפקה, זה יהיה במועדון הישובי וכנראה שחלק גדול מהילדים יגיעו בהרכב משפחתי מלא, כולל סבים וסבתות - בקיצור המון אנשים לא מוכרים. החזרות בגן החלו והבת שלי מספרת לי כל יום נרגשת על החזרות ומצהירה שהיא תשתתף ולכן היא לא מגלה לי מה יהיה כדי שתהיה לי הפתעה, היא מבקשת שנזמין את הסבים והסבתות ואת כל המשפחה ואני בחרדות. אני לא יודעת מה להגיד לה - כבר אמרתי לה שגם אם היא תחליט בסוף לא להופיע זה בסדר גמור, אמרתי לה שסבא וסבתא לא יוכלו לבוא (בעיקר כי אני לא רואה סיבה להטריח אותם למסיבת סיום של גן חובה, במיוחד שיש סיכוי סביר שתתלווה בבכי ומפח נפש של נכדתם). אני ממש לא יודעת איך לנהוג. בארועים אחרים - עשינו כל מיני נסיונות - לפעמים רק אני הלכתי, לפעמים רק בעלי, לפעמים לא הלכנו בכלל - במקרה הנוכחי אי אפשר לא ללכת אבל אני ממש מפחדת ממפח הנפש שלה, מהמבוכה שלי בגלל התפרצות הבכי שלה ובכלל מכל הארוע. האם יש לכם איזה עצות איך לנהוג, מה להגיד לה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסיבת סוף שנה - תגובה
פז שפירא29/06/2015צר לי על המענה המאוחר. ייתכן והתשובה אינה רלוונטית כיום עבורך אך אענה כיוון שזו שאלה שהורים רבים מתמודדים עימה בהקשר של מסיבות בגן.
אני מציעה כן להזמין את המשפחה אם היא מעוניינת בכך ולהודיע להם שלא בטוח שהיא ממש תשתתף באירוע ושצריך פשוט לשמוח איתה ולהיות איתה במה שתבחר. האם אפשר שסייעת תהיה איתה בחלק מהמופע ותעזור לה להופיע? אם זה לא עוזר והיא תבחר לא להשתת, במופע עצמו ניתן לתת לה אחריות אחרת של "מאחורי הקלעים" - למשל לסדר עם הגננת את התפאורה, לחלק את האביזרים וכו'. אם גם בזה היא לא מעוניינת, ניתן לאפשר לה לשבת איתכם ולצפות במופע, לקחת עבורה את מתנת הסיום ופשוט לשמוח איתה בתום המופע - להצלם, לאכול כיבוד, להיפרד מהצוות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)