בן 4 שעושה כמו אחותו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4 שעושה כמו אחותו
    אולגה
    20/06/2015

הבן שלי בן 4.4 כל הזמן עושה כמו אחותו הגדולה בת 6 וזה נמשך כבר מאז היה בן 1.5 שאז היה חוזר על המשפטים שלה והיום הוא לא מסוגל לקחת החלטה בלי לשאול קודם מה היא עושה אם זה משחק אם זה אוכל וכל דבר אחר ואין לו בעיה לשמות את החלטתו לפי מה שהיא אומרת ...
    אני לא יודעת מה לעשות לפעמים אני מדברת איתו על זה שהוא כבר גדול וצריך לעשות מה שהוא רוצה לעשות ולא מה שאחותו עושה והוא משיב לי שהוא עושה כמוה כי זה מה שהוא רוצה לעשות .
    איך להתמודד עם זה? ועד כמה זו בעיה ?
    תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 שעושה כמו אחותו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 שעושה כמו אחותו - תגובה

פז שפירא
    27/06/2015

הי אולגה,

האם זה כך גם עם חברים בגן? אם כן, זה יותר בעייתי מאשר אם זה רק עם אחותו הגדולה אותה הוא מעריץ.

כדאי לדבר עם שניהם, לומר להם שאת רוצה שהוא יחליט גם החלטות לבד. אפשר לומר לאחות שכאשר הוא שואל אותה למשל מה את אוכלת, שתשאל אותו קודם - "מה אתה רוצה לאכול?"

ובגלל - כדאי שאת תאמני אותו לעשות בחירות. למשל - לתת לו לבחור לעצמו בגדים בבוקר, לבחור את המשחקים וכו'...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו