ילש בן שנה ו-10 חוד שחרד מזרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילש בן שנה ו-10 חוד שחרד מזרים
    טובטוב
    01/07/2015

בני הקטן בן שנה ו10 חודשים .
    בפגישות שאני מקיימת עם טיפת חלב לדוגמא הוא פשוט נלחץ ומתחיל לבכות איך שסוגרים את הדלת והוא לא משתף פעולה ... כלום כלום כלום כאילו חרד ופוחד
    גם חרד בחוגים ובהמולה ( זה יותר מובן לי ) אבל לא מוטבן לי למה שאנחנו יושבים יחד עם עוד מישהו אחד בחדר הוא נלחץ ? יכול להיות שזה לחץ וחרדה ממקומות סגורים?
    ממש ממש מפריע לי .. הייתי איתו אפילו בפגישה עם קלינאית ( יש לו קצת שיבושי היגוי שחשבתי לטפל) אך לא שיתף בכלל פעולה ובכה במשך שעה וחצי . הוא נרגע כשהבין שאנחנו הולכים...
    מה עושים ? לאן פונים ? אילו אפציות יש ? רק הפתפתחות הילד ? מה ושים שם ולאן לפנות ? ריפוי בעיסוק? איךל יצליחו לטפל בו ?
    חשוב לי לומר שמעבר לזה בבית הוא בסדר וילד חברותי וגם בגן .

מבחינת שפה- יש לו אוצר מיליים של כ 60 מילים אבל עדיין לא אומר צרופי מילים ויחש מילים שלא הוגה נכון( התיעצתי עם קלינאית שאמרה לי כי זה בסדר)
    מצי=ק לי שהוא מאוד מאוד חושש מזרים ולא מוכן לנסות להתקרב
    וישנה עוד בעיה התנהגותית שבמשך הזמן מחמירה .
    הוא התחיל להרביץ בכן וגם איתנו בחוץ . איך שרואה ילד בן גילו שקרוב אליו הוא דוחף ועוקץ ... בלי שהילד יעשה לו כלום
    אני לא מבינה מהיכן זה נובע ... לא יודעת איך להתנהג במקרים כאלו ומה לעשותצ
    ל פעם שאני מסבירה הוא פשוט מתעלם .
    מצד אחד אני אומרתשאולי כי הוא לא מדבר עדיין - ואולי לא...
    למי אני יכולה ללכת ? מה לעשות ?
    אנא עזרו לי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילש בן שנה ו-10 חוד שחרד מזרים - תגובה

פז שפירא
    02/07/2015

הי,

מהסיטואציות שתיארת (טיפת חלב, קלינאית תקשורת) ייתכן והוא חושש ממצבים בהם בוחנים אותו. לגבי הקלינאית תקשורת - דברי איתה, לא בזמן הפגישה, וחישבו ביחד מה יכול לעזור לו להיפתח אליה וקחי בחשבון שייתכן וייקח זמן עד שישתף עימה פעולה.

לגבי מה שתיארת, שמרביץ לילדים אחרים. כאשר זה בגן, הצוות יכול לעשות לו הפסקה, שישב בצד וירגע לאחר שהרביץ. אם זה איתך בחוץ, אני מציעה לומר לו מראש שאם ירביץ לילדים אחרים את תקחי אותו הביתה ובאמת עשי זאת (גם אם אתם באמצע פעילות מהנה).

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו