בת 8 גזרה לעצמה את השיער

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 8 גזרה לעצמה את השיער
    גילה
    05/07/2015

היי,
    ביתי בת ה-8 יודעת בדיוק מה לטעמה. יש לה שיער זהוב ארוך ומטופח אותו בו היא גאה מאוד. היא יודעת בדיוק איזו תסרוקת היא רוצה בכל יום, ועם איזה אביזר. פעמיים בשנה אני לוקחת אותו למעצב השיער שלי והיא תמיד בוחרת רק לישר קצוות ולא לשנות את הצורה. כשסידרתי היום את שולחן העבודה שלה מצאתי תלתלים שלמים זרוקים על הרצפה. הייתי בשוק. איני חסידה גדולה של שיער ארוך, למעשה שיערי קצר, אבל לילדה מאוד חשוב שהצמות או הקוקו ישבו מדוגמים, ופתאום גיליתי שהיא פשוט גזזה את שיערה. תחילה היא הביטה לי בעיניים, הכחישה וטענה שזה שיער הכלבים (השחורים) ולאחר שהבהרתי לה שהשקר גרוע מהמעשה היא אמרה שאכן עשתה זאת מבלי שנראה. כשנשאלה מדוע עשתה זאת אמרה שהיא הרגישה שכייף לה והיא לא יכלה לשלוט בעצמה. לשאלתי אם היא רוצה להסתפר (אורך וצורה לבחירתה) השיבה בשלילה. ממש לא מובן לי העניין. היא לא הצטערה על שעשתה, היא בכתה רק כשנעלבה כשהתחלתי לצעוק עליה שלכל מעשה יש תוצאה. לפני כמה ימים תפסתי אותה מפרקת נוצות מכרית בבית הסבתא. אני מתחילה לדאוג האם עליי להצמיד לה פיקוח בכל רגע נתון. מדובר בילדה חכמה ושמחה מדוע שתעשה כן, ומה עליי לעשות כדי שלא יהיו לה רעיונות נוספים בראש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 גזרה לעצמה את השיער

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8 גזרה לעצמה את השיער - תגובה

פז שפירא
    13/07/2015

הי,

ייתכן שביתך היתה פשוט סקרנית ולכן גזרה את שיערה. האם מלבד שני המקרים האלה, של השיער והכרית ביתך עשתה דברים נוספים שנראים לך בעייתיים.

להרגשתי כדאי ללכת ולהתייעץ עם איש מקצוע כדאי שתוכלי לקבל כלים כיצד להגיב אל ביתך באופן שייצור סמכות מצד אחד ודיאלוג משתף מצד שני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו