בת 9 משקרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 9 משקרת
    ענת
    07/07/2015

שלום,
    בתי עוד חודש בת 9, תפסתי אותה על שקר, ואיני יודעת איך לנהוג.
    תיאור המקרה:
    התחילה ללכת לקיטנה לפני מס' ימים, לאחר שלא רצתה ללכת לקייטנה, אבל שכנעתי אותה בעזרת שוחד קטן כן ללכת, כי אני עובדת ואין לי אפשרות שתשאר בבית.
    בסיום היוןם הראשון שאלתי אותה איך היה, ענתה שהיה סבבה, ושהגיעה כוכבת ילדים מפורסמת (שהיתה צפויה להגיע באמת בסוף הקייטנה, סוג של גימיק של הקייטנה שהילדים מאוד ציפו לזה). שאלתי אותה שאלות אם הצטלמה איתה או לקחה חתימה, ענתה שהיא הגיעה לזמן קצר ושלא היה זמן.
    לא חשדתי בשקר, והיה נראה לי הגיוני, אך לאחר שיחה עם חברה במקרה עלה כי הכוכבת בכלל לא הגיעה.
    שאלתי אותה לגבי זה והיא אמרה שאולי התבלבלה עם מישהי אחרת.. כאשר בכל מקרה אף אחת לא הגיעה לשם.
    אני לא מבינה את מהות השקר, מדוע שיקרה ואמרה שהכוכבת הגיעה? מה זה נותן לה לשקר במשהו כזה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 משקרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 9 משקרת - תגובה

פז שפירא
    13/07/2015

הי ענת,

יתכנו סיבות שונות לשקרים של ילדים. ייתכן למשל שביתך לא כל כך נהנתה ביום הראשון אך לא רצתה לשתף ולכן אמרה דווקא שהיה משהו מרשים ומהנה. ייתכן שהרגישה שהאירוע עם הכוכבת חשוב לך ורצתה לגרום לך להנאה.

בכל אופן, השאלה לדעתי אם מדובר במקרה חד פעמי או ששקרים חוזרים על עצמם. אם זה חד פעמי, אולי כדאי להניח לה ולהשקיע בדיאלוג פתוח ולשאול גם על הדברים שהיו לא נעימים בקיטנה.
    אם זה חוזר על עצמו, כדאי להעביר מסר, בלי כעס, שאת בודקת את דבריה עם אנשים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו