מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3-התמודדותרוית16/07/2015
שלום,
אני אמא לילדה בת 3 ,כשהיא לא רוצה משהו והיא מתחילה לבכות ואני חייבת לעשות את הדבר שאני צריכה איתה,כמו לקלח אותה או להכין אותה בבוקר לגן,מתחילים מלחמות,אתמול היא כן רצתה להתקלח אבל בתוך האמבטיה התחילה לבכות ולעשות קונצים מובן לי שהיא היתה עייפה,היא זרקה את הסבון לריצפה כמה פעמים,אני אחרי יום עבודה עייפה וקשה לי לשמור על קור רוח אז צעקתי ואמרתי שאני אלך עד שהיא תירגע,אני רוצה להיות יותר סובלנית,איך עושים את זה,אני רוצה להיות יותר רגועה איתה,
דבר נוסף,היא זורקת כל יום את הטלפון של הבית מהקומה השלישית שאנחנו גרים וגם משחקים ,כמה שאני מעירה לה באופן תקיף,לא עוזר היא ממשיכה,לא עוזר הכעס שלי אליה,היא ממשיכה בשלה,מה לעשות?
מחכה לתשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3-התמודדות - תגובה
פז שפירא16/07/2015הי רינת, לגבי המקלחת וההתארגנות בבוקר, כדאי קודם כל לנסות ולהקדים את שעת ההתארגנות, זה מפחית לחץ, ההתארגנות בשעה שהילד פחות עייף (בערב) ומאפשר יותר מרחב לפעולה.
אפשר לעשות טבלה עם דברים שצריך לעשות בבוקר/בערב (עם ציורים מתאימים) ולתת לילדה להדביק מדבקה על כל מטלה שבוצעה. אפשר לעשות מחברת קשר לגננת/לדמות סמכות משמעותית כמו סבתא או דודה ולרשום כל התארגנות חיובית שהיתה.
לגבי זריקת החפצים - כדאי לרדת יחד איתה להביא את הדברים ולתת לה להרים את הדברים. אם משהו נשבר בעקבות שנפל - כדאי לתת לה לתקן/לתקן יחד איתה. הרציונאל הוא לגרום לה להרגיש שהיא צריכה לעשות פעולת תיקון לאחר מעשה, דבר שעשוי להפחית את ההתנהגות ולגרום יותר לתחושת אחריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)