עיכוב התפתחותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עיכוב התפתחותי
    לילי
    03/09/2015

שלום , יש לי ילד בן 2.2 שנה הילדה לא מדבר ולא מוציא מילה אחת מהפה חוץ מאבא וכמה צלילים שיוצאים לו מהפה. מעבר לזה הוא מעוכב בשאר הדברים גם בגן ..רוב הזמן לבד עם עצמו... לא עושה רוב הפעילויות בגן וגם אם עושה זה בדיוק לדקה וזהו.
    בבית הילד רואה המון טלוויזיה משוחרר צוחק ומשחק עם צעצועים כמו מכוניות וקוביות, בנוסף משחק בחיבוקים ובתופסת עם אחותו בת ה-4.5. כמו כן הילדה מחוץ לבית צמוד לאמא ואבא ולא מוכן ללכת ס"מ בלי שיחזיקו אותו על הידיים או בעגלה, אין שום בעיות התפתחותיות מבחינת הליכה הולך תקין ורגיל. פשוט אוהב כל הזמן עלי הידיים ,במידה ומורידים אותו נתפס על הרגליים של אמא או אבא ולא זז ס"מ ובוכה עד שמרימים אותו.
    בקרוב יש לי אבחון התפתחותי שלו קלינאית תקשורת+ריפוי בעיסוק.
    שאלתי היא מה אני יכולה בנתיים לעשות איתו בבית עד שיתחיל טיפולים. איך אני יכולה לחזק את הבטחון העצמי שלו ולהתחיל לעשות איתו פעולות בסיסיות כמו צביעה וציורים וללוש בצק וכדומה? איך אני יכולה לגרום לו להתחיל ללכת על הרגליים גם מחוץ לבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב התפתחותי - תגובה

פז שפירא
    10/09/2015

הי לילי,

טוב שהחלטתם על אבחון של קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק.
    נשמע שבנך זקוק עדיים להרבה מגע ולהיות על הידיים וזה בסדר. ניתן לעודד אותו ללכת תוך הצבת יעדים קטנים. למשל, להוריד אותו ולומר לו שילך ברגל רק עד העץ הקרוב ואז תרימו אותו.
    לגבי יצירה - זה תמיד דבר מבורך לעשות בבית ומפתח כישורים רבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו